pinterest
Waar moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie?

Waar moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie?

Raambekleding is belangrijk voor de sfeer in de ruimte en heeft daarnaast nog een aantal andere functies. Zo zorg je met de juiste raamdecoratie dat ’s zomers de warmte buiten blijft en houd je in de winter de warmte juist binnenshuis, voor een aangename temperatuur. Raambekleding is ook belangrijk als het gaat om het regelen van privacy en lichtinval. Ben je op zoek naar de perfecte raamdecoratie voor jouw interieur, dan is het handig om met dit soort zaken rekening te houden. Om je te helpen met het kiezen van de juiste bekleding voor jouw ramen, geven we je in dit artikel een aantal tips.

1. Kies jouw woonstijl

Denk eerst goed na over de woonstijl die je wilt creëren. Je zal zien dat jouw favoriete woonstijl kenmerken heeft, die ook bij de keuze van je raamdecoratie belangrijk zullen zijn. Bij een Scandinavische interieurstijl bijvoorbeeld overheersen de lichte kleuren, terwijl bij een industrieel interieur vaak gekozen wordt voor donkere kleuren. Gaat jouw voorkeur uit naar een landelijke woonstijl, dan behoren natuurtinten tot de favorieten.

2. Houd rekening met het type raam

Voor welk type raam ben je op zoek naar raambekleding? Is het een dakraam of een draaikiepraam, dan vallen er een aantal soorten bekleding af. Ook bij speciale raamvormen en openslaande tuindeuren, zijn de raambekleding opties beperkt. Shutters zijn een mooie en geschikte optie bij deze type ramen, ze kunnen namelijk voor elk soort raam gemaakt worden en er is genoeg keuze zodat ze altijd passen bij jouw interieurwensen. Bij JASNO worden je shutters op maat gemaakt en kan je bovendien kiezen tussen verschillende lamelmaten. Er is ook de keus uit een ruim assortiment lak- en beitskleuren en RAL- NCS of F&B kleuren.

3. Let op de functie van de ruimte

Omdat elke ruimte in huis een andere functie heeft, vragen de ramen in verschillende ruimtes ook om andere raambekleding. Bedenk daarom altijd aan welke eisen de raambekleding moet voldoen in die specifieke ruimte. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat de kamer goed wordt verduisterd. Verduisterende gordijnen of vouwgordijnen zijn hier een goede optie. Voor de badkamer kies je het liefst raambekleding die voldoende privacy geeft én tegen een spatje water kan. Hier zijn de Aqualine shutters van JASNO een goede oplossing. In de baby- of kinderkamer is kind veiligheid heel belangrijk. Bedenk dus goed welke raamdecoratie hier het veiligste is voor je kind. Shutters zijn bijvoorbeeld heel kindvriendelijk doordat er geen losse draden of koorden aan hangen. Of wat dacht je van elektrische houten jaloezieën? Een perfecte optie voor de kinderkamer!

4. Tot slot

Onze laatste tip: een goede voorbereiding is het halve werk dus zet al je wensen op een rijtje en zorg dat je je goed laat adviseren. Zo vergeet je niets en kom je uiteindelijk bij jouw perfecte raamdecoratie uit om van jouw huis een thuis te maken!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen