pinterest
3 tips voor een warm, comfortabel en energiezuinig huis

3 tips voor een warm, comfortabel en energiezuinig huis

Nu we zoveel thuis zijn en het buiten steeds kouder wordt, is warmte in huis onmisbaar om comfortabel te wonen. Maar warmte kost geld en bijna 50% van je energierekening bestaat uit kosten voor de verwarming. Het levert dan ook veel op om je huis energiezuinig te verwarmen. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. Daar komt nog bij dat we langzaam afscheid van aardgas en oplossingen moeten zoeken om ons huis duurzaam en CO2 -neutraal te verwarmen. Wat zijn de mogelijkheden? En wat is een verstandige keuze wanneer je huidige CV-ketel aan vervanging toe is? In dit artikel helpen we je verder.

Isoleren

Een lagere energierekening en nooit meer koude voeten, wie wil dat nou niet! Een belangrijke eerste stap is een goed geïsoleerd huis. Met goede isolatie houd je de warmte binnen, zodat kostbare energie niet via het dak, de ramen, muren of vloer verloren gaat. Dat voel je in huis, maar ook in je portemonnee. En niet alleen je bankrekening profiteert hiervan, het is ook winst voor het klimaat. Doordat je minder gas verbruikt, stoot je huis ook minder CO2 uit. Isoleren is altijd het vertrekpunt richting een duurzame woning.

Kiezen voor een warmtepomp?

Heb je je huis top geïsoleerd, dan kan je een warmtepomp overwegen. Hybride warmtepompen zijn een logische eerste stap naar duurzaam verwarmen en een goed alternatief voor de huidige verwarmingstoestellen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een bestaande CV-ketel en verbruikt geen fossiele brandstoffen. Dit verlaagt direct de COâ‚‚-uitstoot van je woning en je gasmeter loopt stukken minder hard op. Wanneer het buiten te koud is om de gevraagde warmte te leveren of er extra warm water nodig is, springt de CV-ketel bij.

Nu je CV-ketel vervangen?

Ben je nog niet klaar voor een warmtepomp of weet je nog niet welke vorm van verwarming je in de toekomst gaat kiezen en is je CV-ketel toch aan vervanging toe? Dan is er de CV-omwisselgarantie. Wanneer je nu een CV-ketel koopt, wordt deze door ATAG Verwarming teruggenomen en krijg je een korting op een nieuw aan te schaffen verwarmingssysteem. Zo krijg je straks korting op een warmtepomp wanneer de overheid binnen 10 jaar besluit om aardgasloos te gaan verwarmen. Op deze manier ben je nu en straks verzekerd van een comfortabele en warme woning. Het is de vraag wanneer gemeenten besluiten om overstappen op een andere manier van verwarmen dan aardgas.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen