pinterest
Wat is de ideale vloer voor een kinderkamer?

Wat is de ideale vloer voor een kinderkamer?

Hoera er is een kindje op komst. Tijd om je bezig te houden met het inrichten van de babykamer. Deze superleuke zoektocht begint bij de basis: de vloer! Wat is de ideale vloer voor een kinderkamer? We geven je een paar tips om de juiste keuze te kunnen maken voor de meest trendy en kindvriendelijke vloer.

Welke sfeer krijgt de kinderkamer?

Neem rustig de tijd om inspiratie op de te doen voor de babykamer. Het is ook leuk om vooraf een unieke sfeer te bepalen van de babykamer. Bedenk ook dat je deze keuzes maakt voor een langere tijd. Baby, peuter, kleuter, kies bijvoorbeeld een PVC laminaat vloer, die past bij de groei van jullie kleintje. Deze vloer kan je in verschillende soorten, kleuren en dessins kopen. Passend bij de stijl van de babykamer en later in die van de tienerkamer.

FotoWat is de ideale vloer voor een kinderkamer?

Welke vloer is kidsproof?

Naast de stijl van de kamer en kindermeubels, die in de kamer komen te staan, wil je ook voor een veilige omgeving zorgen. Wanneer je baby leert kruipen, wil je natuurlijk dat de vloer veilig en hygiƫnisch is. Een gladde, harde vloer is makkelijker schoon te houden, dan zachte vloerbedekking. Een lekkende beker, vlekken van potloden of stiften, kunnen makkelijk verwijderd worden. Ook zijn de meeste harde vloeren bestand tegen krassen, wanneer de kinderen met hun speeltjes op de vloer spelen.

Wat is een duurzame vloer?

Je bent ervan overtuigd dat je voor een harde vloer gaat! Welke vloeren zijn duurzaam en kunnen jarenlang een fijne basis geven aan de kinderkamer? Vinyl, novilon, marmoleum en gietvloeren kun je in verschillende dessins en kleuren kopen, deze vloeren kunnen tegen een stootje en zijn makkelijk te onderhouden. Tegels en houten vloeren zijn duurzaam, maar minder gewild in de kinderkamer. Een PVC vloer is daarom erg geliefd.

FotoWat is de ideale vloer voor een kinderkamer?

Waarom is een PVC vloer kindvriendelijk?

De mogelijkheden van een PVC vloer zijn oneindig veel. Deze vloersoort is onverwoestbaar, makkelijk schoon te houden, in elke vorm, structuur en kleur te krijgen. Wil je toch een houten vloer? Kies dan PVC laminaat met een houtstructuur. Ook PVC kliklaminaat wordt vaak toegepast in de kinderkamer. Dit komt mede door het gemak, waarmee je de vloer zelf kan leggen. Daarnaast kan je deze klikvloer mee verhuizen naar een andere kamer of een volgend huis. Dit maakt de vloer nog duurzamer!

Hoe maak je de ideale speelvloer?

Niemand zit graag op een koude vloer! Dus wanneer jullie kleintje gaat kruipen en spelen op de vloer, wil je er ook voor zorgen dat de vloer behaaglijk aanvoelt. Verdiep je daarom in de mogelijkheden van vloerverwarming. Bijna alle typen vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Je kunt kiezen uit twee soorten: een nat of droog systeem. De watergevulde vloerverwarming wordt meestal gefreesd in de betonvloer. De elektrische variant wordt meestal verlijmd. Welke soort vloerverwarming het beste in jouw situatie past, kun je het beste informeren bij de specialist.

Welke vloer je ook kiest voor de kinderkamer, vergeet niet de finishing touch: de plinten. Een plint zorgt voor een mooie afwerking van de vloer. Met een leuk (speel)kleed geef je de kinderkamer nog meer sfeer.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen