pinterest
Energiezuinig verwarmen met zonlichtsystemen

Energiezuinig verwarmen met zonlichtsystemen

De zon is een onuitputtelijke bron van licht, warmte en comfort. Niet alleen is het fijn om buiten van de zon te genieten, de zonnestralen bieden ook binnenshuis heel veel mogelijkheden voor warmte.

Zonlichtsystemen maken gebruik van de stralen van de zon en garanderen warmte en warmwater in je woning, ook wanneer de zon even niet schijnt. Daarmee is een zonlichtsysteem een milieuvriendelijk alternatief voor aardgas. Naast de aanzienlijke besparing op je gasverbruik draag je door het gebruiken van zonne-energie ook bij aan het verminderen van de CO2 -uitstoot. Zo maak je je woning duurzamer en ben je goed bezig voor het milieu. In dit artikel zetten we de mogelijkheden van verschillende zonlichtsystemen voor je op een rij. 

Hoe werken zonlichtsystemen?

Wil je je woning duurzamer maken? De zon geeft dagelijks gratis energie en speelt een belangrijke rol bij jouw plannen. Zonnepanelen leveren stroom, zonnecollectoren zorgen voor warm water. Een zonlichtsysteem met zonnecollectoren wordt gebruikt om het water voor bijvoorbeeld de douche te verwarmen, maar ook om de woning zelf te verwarmen. 

FotoEnergiezuinig verwarmen met zonlichtsystemen

Het systeem bestaat uit een zonnecollector, een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen en een CV-ketel. De CV-ketel ondersteunt als de zon weinig schijnt en er toch warm water nodig is.

Een zonlichtsysteem zorgt voor een besparing tot wel 60% op het gasverbruik voor warm water. Bovendien stijgt je woning direct in waarde, omdat deze energiezuiniger wordt en een betere score op het Energielabel krijgt. Daarnaast geeft de overheid subsidie op zonneboilers en zonneboilercombi, waardoor de aanschaf nu extra aantrekkelijk is.

Ongeacht je woonsituatie en comfortbehoefte is er altijd een zonlichtsysteem die aan jouw wensen voldoet. 

1. Zonneboiler

Een zonneboiler slaat warmte op in een voorraadvat. De warmte wordt geleverd door zonnecollectoren op het dak. Zo maak je gebruik van ‘gratis’ warm water. Via de CV-ketel stroomt het water naar de kraan en/of douche. Zonneboilers zijn er in verschillende formaten, staand of liggend, zodat er altijd een model is passend bij jouw woning.

2. Zonneboilercombi

Naast warm water verwarmt een zonneboilercombi ook je woning. Dit zogenaamde hybride zonne-energiesysteem combineert een zonneboiler en cv in één toestel. Omdat de CV-ketel minder wordt gebruikt om je woning te verwarmen krijg je een nóg lagere energierekening. Bovendien is een zonneboilercombi ook geschikt voor vloerverwarming

3. Zonneboiler met warmtepomp

Op dagen dat de zon niet schijnt, zijn er soms extra energiebronnen nodig. Je kan dan de zonneboiler combineren met een gasgestookte CV-ketel, maar je kan ook kiezen voor een duurzame warmtepomp. Wanneer het nodig is, neemt de warmtepomp de werking over. Met een warmtepomp als extra hulpmiddel weet je zeker dat je 100 procent groene energie gebruikt.

Jouw voordelen op een rij

Een energiezuinig of energieneutraal huis bespaart je geld. Een groot gedeelte van je energierekening bestaat vaak uit gas, het verwarmen van je woning gebeurt tenslotte met gas. Jouw investeringen in een zonlichtsysteem verdien je op de lange termijn terug door het reduceren of zelfs verdwijnen van je energiekosten. Bovendien draag je een steentje bij aan het tegengaan van de opwarming van de aarde en stijgt een energiezuinig huis in waarde. 

Met zonlichtsystemen perfectioneer je jouw binnenklimaat. Je verwarmt je woning optimaal en haalt het hoogst haalbare wooncomfort in huis. 

FotoEnergiezuinig verwarmen met zonlichtsystemen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen