pinterest
Help je mee de wereld mooier maken?

Help je mee de wereld mooier maken?

Wie helpt er mee, om de wereld wat beter en mooier te maken? Hoe meer mensen bloembommetjes, ook wel zaadbommetjes genoemd, in de natuur in stedelijke gebieden gooien, hoe bloemrijker ze worden. Met kleurrijke en 100% natuurlijke zaadbommetjes creëert Blossombs overal bloemparadijsjes voor bijen en vlinders.  

Een stuk kleurrijker

FotoHelp je mee de wereld mooier maken?

Daisy van Blossombs: “Nu de natuur een pauze krijgt zien we allemaal echt goed hoe belangrijk biodiversiteit is. Ook mensen die hiervoor nog niet met het onderwerp bezig waren kunnen er niet omheen. Anderhalf jaar geleden liep ik al met het idee om gekleurde zaadbommetjes te maken die aantrekkelijk en betaalbaar zouden zijn voor iedereen. Niemand kon het maken en iedereen zei dat het onmogelijk was. Tot ik Geerten ontmoette. Samen hebben we het, na eindeloze tests en veel trial and errors, uiteindelijk voor elkaar gekregen en bovendien kunnen we dat met veel bommetjes tegelijk. Daardoor kan er door veel meer mensen actie ondernomen worden voor meer biodiversiteit. Bijkomend voordeel is dat de buurt er een stuk gezelliger en kleurrijker van wordt wat we goed kunnen gebruiken nu veel van ons de vakantie dicht bij huis zullen vieren.”

Heel eenvoudig

FotoHelp je mee de wereld mooier maken?

Het werkt heel eenvoudig. Gooi de Blossombs in je tuin, op een braakliggend stukje grond, in een kale berm, langs een sloot of in een pot op je balkon. Mocht de regen even op zich laten wachten is het slim om een gieter te gebruiken, maar de Blossombs doen de rest zelf.  Na een paar weken groeien er de mooiste bloemen waar bijen, vlinders en hommels maar ook mensen van zullen genieten. Blossombs worden in Nederland gemaakt met biologisch wilde bloemenzaad. De zakjes met verschilende hoeveelheden zaadbommetjes zijn onder meer verkrijgbaar bij Bol.com.

Op grote schaal

FotoHelp je mee de wereld mooier maken?

Geerten: “We zijn erg trots dat we bij Intratuin te koop zijn. Dat is de perfecte plek om onze doelstelling, alle mensen te laten meehelpen meer biodiversiteit en kleur in hun buurt te brengen, te verwezenlijken. We doneren overigens 5% van onze omzet aan goede doelen en stichtingen die zich inzetten voor natuur en biodiversiteit. Dus iedereen die bij zo’n organisatie werkt en wel wat hulp of zaadbommetjes kan gebruiken moet zeker contact met ons opnemen! Ook organisaties die zelf willen bijdragen kunnen contact met ons opnemen. Wij kunnen de Blossombs op grote schaal produceren, tot wel 18.000 per uur. Dat maakt ze ook geschikt als relatiegeschenk of lesmateriaal voor scholen, stichtingen, bedrijven, promotiebureaus en andere organisaties.”


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen