pinterest
Zes stijlvolle interieurtips om je woning minder gehorig te maken

Zes stijlvolle interieurtips om je woning minder gehorig te maken

Woon je in een gehorig huis of hebben je buren (of jij) de radio altijd op standje max? Dan is het wellicht tijd om je huis geluiddempend in te delen. Je kunt natuurlijk grondig te werk gaan en de isolatie aanpakken, maar ook de inrichting van je woning maakt een verschil. Wij geven je zeven stijlvolle interieurtips die je huis minder gehorig maken.

1. Ga voor kurk

Kurk is een ondergewaardeerd materiaal. Het heeft zoveel kwaliteiten en één daarvan is de geluiddemping. Velen hebben wel gehoord van een kurkvloer, welke natuurlijk een geweldige oplossing biedt wanneer je in een gehorig appartement woont en je je onderburen wil ontzien. Je kunt echter ook een kurkwand laten plaatsen. Niet alleen creëert dit een warme sfeer, maar het biedt je ook sublieme geluidsisolatie.

2. Verdeel grote ruimtes

Ruimtelijke woonkamers laten je huis misschien groter lijken, maar goed voor de geluiddemping is het niet. Het beste is om een grote ruimte op te delen in kleinere ruimtes. Creëer bijvoorbeeld een zithoek door een boekenkast haaks tegen de muur te zetten of plaats een mooie bar voor je keuken. Roomdeviders doen het ook goed. Voor iedere woningstijl is wel een goede oplossing te vinden.

3. Tapijt of vloerkleed

Tapijt is een geweldige geluidsdemper, maar misschien ben je erg gehecht aan je huidige vloer. Je kunt wel overwegen om een groot vloerkleed in je woonkamer te plaatsen. Niet alleen is dit super trendy, maar het dempt geluid en het is lekker warm voor de voeten. Net zoals kurk is een kleed niet enkel mooi op de vloer, maar ook aan de muur. Het is de perfecte manier om geluiddemping tot stand te brengen en het is zeer stijlvol!

4. Plaats planten

Planten zijn zo’n beetje overal goed voor: voor ons humeur, voor het zuiveren van de lucht en ook voor het dempen van geluid. Nog meer reden om wat prachtige planten in huis te zetten. Je kunt er eigenlijk nooit genoeg hebben!

5. Dicht alle kieren en gaatjes

Een klein kiertje bij je kozijn lijkt onschuldig, maar er komt veel geluid en kou door dat kiertje naar binnen. Dicht dus al deze kiertjes en plaats ook eventueel tochtstrips onder de deuren. Heb je enkel of dubbel glas in je ramen en deuren? Vervang deze dan door HR+++ glas. 

6. Geluiddempende meubels

Gestoffeerde banken en stoelen, gordijnen voor de ramen en speciale akoestische lampen voor aan de eettafel kunnen net dat beetje extra verschil maken. Kijk welke opties bij jouw interieur passen en ga voor een prachtige make-over!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen