pinterest
Zo leef je duurzaam en comfortabel

Zo leef je duurzaam en comfortabel

Met steeds meer berichten over de snelle opwarming van de aarde, is een duurzamer leven belangrijker dan ooit. Steeds meer mensen zetten de stap naar een duurzamer leven of zijn van plan dit te doen. Maar je wilt niet teveel inleveren op het comfort in huis. Toch is een duurzaam leven goed te combineren met comfort. Hoe je dit doet? Lees het in dit artikel.

Kies voor hergebruikte luxe

Wil je de woonkamer voorzien van nieuwe meubels of ga je de zolder eindelijk aanpakken? Denk er dan eens aan om voor tweedehands producten te kiezen. Er zijn in kringloopwinkels en op het internet veel prachtige meubels te vinden die makkelijk nog jaren meegaan. Als het nodig is kan je de meubels een kleine touch-up geven om zo te genieten van een nieuwe look met een duurzaam randje.

FotoZo leef je duurzaam en comfortabel

Ga voor balans met duurzame energie

Niet alles in je leven kan en hoeft helemaal verantwoord te zijn. Dan is het goed om op een ander gebied te compenseren. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Wat de kosten van zonnepanelen zijn voor jouw dak, is onder andere afhankelijk van de grootte van je huishouden en je budget. De afgelopen jaren zijn zonnepanelen door de ontwikkeling van de technologie een stuk betaalbaarder geworden. Bespreek met een zonnepanelen installateur wat de beste keuze is voor jouw dak.

FotoZo leef je duurzaam en comfortabel

Maak de bewuste keuze

Als je kiest voor een luxeproduct, probeer dan de bewuste keuze te maken. Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende douchekop en kijk of je een nieuwe koelkast kan vinden met een zo hoog mogelijk energielabel. Zo geniet je wel van het comfort van een nieuw product, maar denk je ook bewust na over je energieverbruik. Herinner jezelf ook om altijd alle lichten uit te doen en probeer eens de stekkers uit apparaten te halen die op stand-by staan. Zo bespaar je in een keer flink wat energie.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen