pinterest
Zo moderniseer je een jaren 30 woning

Zo moderniseer je een jaren 30 woning

In 2017 werd Lianne van Engelen, interieurarchitect en drijvende kracht achter Studio Linn, benaderd voor de volledige renovatie en verbouwing van een jaren 30-woning in Oisterwijk. De eigenaren vroegen om een woning met authentieke uitstraling, voorzien van alle snufjes van deze tijd. Ook op het gebied van veiligheid. Voor deurbeslag dat niet alleen paste in de sfeer van het huis, maar tevens voldeed aan de laatste veiligheidseisen, benaderde Studio Linn Intersteel voor een goed onderbouwd advies.

Authentiek en modern

De gehele woning werd volledig gestript, voorzien van nieuwe verlichting, vloeren, dubbel glas en compleet nieuwe elektra. Ook de structuur van de woning veranderde. Ruimtes zijn getransformeerd en kregen een nieuwe, beter passende functie. Lianne van Engelen licht toe: ‘Belangrijk was om de authentieke sfeer van de woning niet te verliezen. Derhalve combineerden we nieuwe, moderne materialen met originele elementen, waaronder de binnendeuren.’ Eind 2018 is het bouwproces afgerond en de woning opgeleverd.

FotoZo moderniseer je een jaren 30 woning 

Stijlvol en up to date deurbeslag

Intersteel werd door Studio Linn benaderd om advies uit te brengen over het deurbeslag van de woning in Oisterwijk. Het hang- en sluitwerk moest niet alleen passen in de stijl van de woning, maar ook voldoen aan de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid.

FotoZo moderniseer je een jaren 30 woning

Na bestudering van alle plattegronden, kozijn- en deurdetails is in goed overleg gekozen voor het chroom/ ebbenhouten beslag uit de Ton 400 serie. Dit werd zowel voor het interieur als exterieur toegepast en voldoet voor de volle 100 procent aan alle huidige veiligheidseisen.’

Over Intersteel

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: modern & strak, landelijk & klassiek of vintage & retro.
De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op intersteel.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen