pinterest
Zo zorg je voor een perfect binnenklimaat in de zomer

Zo zorg je voor een perfect binnenklimaat in de zomer

Zo zorg je voor een perfect binnenklimaat in de zomer! Onze zomers worden steeds warmer en het is lastiger om de temperatuur in huis aangenaam te houden. Hoe zorg je voor wat verkoeling in je woning tijdens de warme zomerdagen? En hoe kan je ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit in een ruimte zo optimaal mogelijk blijft, zodat je geen last meer hebt van vervelende dingen als weinig productiviteit, een droge keel, te veel vocht in huis en weinig comfort? Een slecht binnenklimaat kan een vervelende invloed hebben op je gezondheid en frisse lucht in huis is daarom niet alleen prettig, maar ook belangrijk. In dit artikel vertellen we je alles over een gezond binnenklimaat in huis door middel van temperatuurregeling, ventilatie en luchtvochtigheid.

Een perfect binnenklimaat? Onze tips helpen je op weg!

Een gezond binnenklimaat heeft te maken met de luchtkwaliteit in huis. Wil je de luchtkwaliteit verbeteren omdat je last hebt van gezondheidsklachten en zoek je een oplossing voor problemen als hoofdpijn, droge lucht, veel vocht of schimmels in huis? Onze tips:

Tip 1: Temperatuurregeling 

Een aangename binnentemperatuur is ontzettend belangrijk. Koelte in huis maakt ons frisser, productiever en energieker. Zeker wanneer je veel thuis werkt, is het daarom fijn om in de hete zomermaanden te zorgen dat het in huis lekker koel blijft. Met een koele temperatuur heb je minder snel last van hoofdpijn en blijft er minder stof hangen in huis. Dat is veel beter voor je gezondheid, waardoor je ook veel lekkerder zult werken.

Een mobiele airco is een prettige manier om de temperatuur in huis te regelen. Bij een mobiele airco hangt er normaal gesproken een afvoerslang naar buiten door een raam of deur, maar met een mobiele airco zónder slang heb je hier geen last van. De mobiele airco verlaagt de temperatuur in de ruimte waar je het apparaat plaatst effectief met een aantal graden, zonder dat je gedoe hebt met een afvoerslang die warme lucht naar buiten moet afvoeren. Zo creëer je op een makkelijke manier een gezond binnenklimaat. Het is aan te raden om zo snel mogelijk een mobiele airco aan te schaffen: in de zomermaanden zijn ze namelijk geheid uitverkocht. 

Tip 2: Ventilatie 

Regelmatig ventileren helpt om in huis een perfect binnenklimaat te creëren. Goede ventilatie dankzij een ventilatiesysteem zorgt voor luchtcirculatie, wat aangenaam is om wat verfrissing te bieden op warme zomerdagen. Zo kan jij goed blijven functioneren. Om je huis te ventileren kan je natuurlijk ramen en deuren open zetten, of een kleine ventilator kopen. Het nadeel van deze opties is echter wel dat de buitenlucht in de zomer natuurlijk warm is. Wanneer je de ramen en deuren open zet, wordt de warmte van buiten zo naar binnen geblazen en wordt het binnen al snel een paar graden warmer.

Je kunt ook kiezen voor een ventilatiesysteem. Hierbij ontstaat er in huis luchtcirculatie. Dit zorgt niet voor daadwerkelijke verkoeling, want de temperatuur in huis blijft hetzelfde. Wel zakt de gevoelstemperatuur, omdat een ventilator zorgt voor een fris briesje. Zo creëer je toch een aangenamer klimaat in huis.

Tip 3: Luchtvochtigheid 

De luchtvochtigheid in huis moet precies goed zijn om te genieten van een aangenaam binnenklimaat in huis. Een te lage luchtvochtigheid zorgt voor droge lucht. Bij een te droge lucht krijgen mensen snel last van klachten als een droge hoest of een droge keel. Een te hoge luchtvochtigheid in huis heeft ook een nadelig effect, met name voor mensen met astma. Het is daarom goed om te letten op de luchtvochtigheid in huis. Is de luchtvochtigheid in jouw huis te hoog? Dan kan je gebruik maken van een ventilator, of van een luchtontvochtiger. In het geval van te weinig luchtvochtigheid kan een luchtbevochtiger uitkomst bieden. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen