pinterest
Zonnepanelen veel goedkoper door belastingkorting

Zonnepanelen veel goedkoper door belastingkorting

Wil je energie besparen door zonnepanelen te kopen, maar vind je het tot nog toe een te grote aanslag op je portemonnee? Wist je dat het aanschaffen van zonnepanelen nu vijftien procent goedkoper is geworden door nieuwe belastingregels? Consumenten die zonnepanelen kopen, kunnen de btw op aanschaf en installatie nu terugvragen van de Belastingdienst.

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook een behoorlijk rendement. En aangezien de energieprijzen steeds blijven stijgen, loopt het voordeel ieder jaar op. Over de 25 jaar die ze meegaan, is het rendement door de nieuwe btw-regels volgens Milieu Centraal vergelijkbaar met een rente van 7 procent op een spaarrekening. Prima investering dus!

Hoe werkt het?

Op de aanschaf en installatie van een standaardpakket van zes zonnepanelen (1440 wattpiek) à 2.900 euro levert teruggave van de btw ruim 400 euro op. De belastingregel geldt met terugwerkende kracht sinds 20 juni 2013, als reactie op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Ook consumenten die na 20 juni zonnepanelen hebben laten installeren, kunnen van de nieuwe regels profiteren.

In theorie moet iedereen die zonnepanelen koopt voortaan btw-aangifte doen, maar in de praktijk hoeven particulieren, die geen administratieve stappen willen zetten, niets te doen. Als de Belastingdienst niets verneemt, krijgt de particulier automatisch ontheffing van btw-aangifte op grond van een regeling voor ‘kleine ondernemers’. In de praktijk vallen alle particulieren onder die regeling. Particulieren die hun btw terug willen vragen, moeten wél administratieve stappen zetten. Ze kunnen daarbij onmiddellijk - zelfs in dezelfde enveloppe - een verzoek te doen om na teruggave verdere ontheffing te krijgen van btw-aangifte. In de toekomst kan de huidige kortingsmogelijkheid verdwijnen, aangezien er op dit moment op Europees niveau wordt gesproken over aanpassing van de regels.

FotoZonnepanelen veel goedkoper door belastingkorting

Bron: milieucentraal.nl
Foto artikel: NUON | energiefeitjes.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen