pinterest
Zonnepanelen bij IKEA

Zonnepanelen bij IKEA

IKEA start vandaag met het online aanbieden van zonnepanelen voor huiseigenaren in Nederland. Met twee keuzemogelijkheden en lage prijzen voor complete zonne-energiesystemen spant IKEA zich in om een duurzamer leven thuis voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken.

Zonnepanelen shop

FotoZonnepanelen bij IKEA

Klanten die online een zonne-energiesysteem willen aanschaffen, kunnen het aanbod eerst bekijken in een speciale shop voor zonne-energie in de woonwarenhuizen. IKEA Barendrecht bijt vandaag het spits af met zo’n ‘zonnepanelen shop’; de andere Nederlandse winkels volgen komende maanden.
Het nieuwe aanbod volgt op een uitvoerige proef met zonne-energiesystemen voor huiseigenaren die IKEA in 2014 en 2015 heeft gedaan in Groot-Brittannië, Zwitserland en Nederland. “Steeds meer Nederlanders zijn geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie,” weet Sustainability Manager Lisen Wirén van IKEA Nederland. “Maar consumenten geven ook aan op te zien tegen de hoge kosten van zonnepanelen en vinden het lastig de juiste informatie en een betrouwbare dienstverlener te vinden. IKEA wil die obstakels met het nieuwe aanbod zonnepanelen wegnemen.” 

Keuzemogelijkheden

FotoZonnepanelen bij IKEA
Consumenten kunnen via IKEA.com/nl gebruikmaken van een calculator voor zonnepanelen die direct aangeeft wat voor hun woonsituatie de mogelijkheden en kosten zijn, en welke besparingen zijn te realiseren. In een volgende stap kan een offerte op maat worden aangevraagd. IKEA biedt twee verschillende systemen aan: één op basis van volledig zwarte monokristallijn panelen met een maximaal vermogen van 285Wp (Wattpiek) per paneel en één met goedkopere, blauwe polykristallijn panelen (270Wp). Voor het ontwerp, de offerte en de installatie van de zonne-energiesystemen werkt IKEA samen met het bedrijf Solarcentury.

Energieneutraal

FotoZonnepanelen bij IKEA

IKEA wil haar klanten inspireren met slimme producten en oplossingen die energie besparen, waterverbruik terugdringen en tot minder afval leiden. “Zo zorgen we samen voor een duurzamer leven thuis,” aldus Lisen Wirén. “Bovendien kunnen klanten met een gemiddeld systeem van 10 panelen al snel tot 500 euro per jaar besparen door zelf elektriciteit op te wekken.” IKEA Group wekt zelf inmiddels meer dan de helft van de verbruikte energie op duurzame wijze op. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen