Gietvloeren voor elke ruimte

De term ‘gietvloer’ is een verzamelnaam voor allerlei soorten vloeren die (de naam zegt het al) gegoten worden. Elk type gietvloer heeft zijn eigen voor- en nadelen en toepassingsmogelijkheden. Dit artikel bespreekt enkele populaire gietvloeren en de ruimtes waar ze het best tot hun recht komen. 

Betonvloercoating voor garage of werkplaats

Een ruwe betonvloer is hard en slijtvast en daarom erg geschikt voor een garage of werkplaats. Helaas kan beton wel gaan scheuren en neemt het snel vocht en vuil op. Onafgewerkt beton is daardoor niet eenvoudig schoon te houden en kan de last van zware machines niet altijd dragen.

Een betonvloercoating is hiervoor de oplossing. De coating versterkt de vloer, overbrugt scheuren en maakt de vloer water- en vuilafstotend. Ook kan de vloer van een antislip- of geluiddempende afwerking voorzien worden. De laag is transparant, waardoor de stoere uitstraling van het beton behouden blijft, maar de vloer met veel gewicht belast kan worden en prima tegen olie, vet en chemicaliën kan. Op Betonvloercoating.nl vind je inspirerende voorbeelden van strakke vloeren in industriële ruimtes.

Gietvloeren voor elke ruimte #gietvloer #werkplaats #garagevloer

Troffelvloer voor restaurant of winkel

De troffelvloer is een mengsel van grind en kunsthars. Het wordt ook wel een mortelvloer genoemd. De vloer moet handmatig met een troffel en vlakspaan worden gelegd en behoort daarom officieel niet tot de gietvloeren. Vanwege het strakke uiterlijk van de troffelvloer, die ook in hoogglans afgewerkt kan worden, wordt hij echter wel vaak tot de categorie van gietvloeren gerekend.

Een troffelvloer is minder grof dan steentapijt, maar biedt wel veel grip en is krasbestendiger dan een klassieke, kunststofgebonden gietvloer. Die slijtvastheid maakt de vloer uitstekend geschikt voor ruimtes waar veel mensen in- en uitlopen, zoals in een restaurant of winkel. Omdat de troffelvloer volledig waterdicht is, kan hij bovendien tot in de restaurantkeuken doorgetrokken worden. Het materiaal heeft bovendien geluiddempende eigenschappen, waardoor drukbezochte ruimtes niet gaan galmen.

Uit wat voor soort grindkorrels het mengsel bestaat, bepaal je zelf. Verschillende korrelgroottes en kleuren zorgen voor verschillende effecten. Het is zelfs mogelijk het logo van je restaurant of winkel in de vloer te laten verwerken!

Gietvloeren voor elke ruimte #gietvloer #winkel #interieur

Betonlook gietvloer voor op kantoor

De betonlook gietvloer onderscheidt zich van de klassieke, kunststofgebonden gietvloer door het gebruik van twee kleuren (meestal grijstinten). Dit kleurenmengsel zorgt voor een uniek, gevlamd patroon in de vloer dat doet denken aan beton. De stoere en industriële uitstraling van een betonlook gietvloer, in combinatie met het eenvoudige onderhoud, maakt dit type vloer uitermate geschikt voor moderne kantoorruimtes.

Kantoor met gietvloer #vloer #gietvloer

Polyurethaan gietvloer voor thuis

De meest geschikte gietvloer voor thuis is de polyurethaan gietvloer. Polyurethaan is een kunststof die na uitharding flexibel blijft, geluid dempt, niet hard aanvoelt en niet scheurt bij temperatuurwisselingen. Het voelt daarom prettig aan en is uitstekend te combineren met vloerverwarming. Net als alle andere gietvloeren is ook deze gietvloer naadloos, egaal, vochtwerend en slijtvast. Hij is daarom eenvoudig schoon te maken, gaat jarenlang mee en staat prachtig in een eigentijds of minimalistisch interieur.

Bij www.kunststof-gietvloer.nl ben je aan het goede adres voor welke type gietvloer dan ook. Je vindt hier informatie over nog meer typen gietvloeren, zoals de cementgebonden gietvloer of de epoxyvloer, evenals voorbeelden van kleuropties en afwerkingsmogelijkheden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen