pinterest
De 3 meest trendy vloeren van 2020

De 3 meest trendy vloeren van 2020

Afbeelding

De vloer bepaalt een groot deel van het interieur en de uitstraling van je woning. Laat je een nieuwe vloer leggen of ga je verhuizen? Dan stem je het meubilair vaak op de vloer af. Het is daarom belangrijk je goed te verdiepen in de mogelijkheden en de uitstralingen van verschillende vloeren. Kan je wel wat inspiratie gebruiken of zie je juist door de bomen het bos niet meer? Dit artikel bespreekt de drie meest trendy vloeren van 2020!

Pvc-vloer

De kunststof vloer van polyvinylchloride (pvc) is al een tijdje aan een opkomst bezig. En dat is niet zonder reden. Pvc is duurzaam, slijtvast en vochtbestendig. Het krast daardoor niet snel en is ook geschikt voor badkamer en keuken. Ook in combinatie met vloerverwarming! Met pvc zijn de stylingsmogelijkheden bovendien eindeloos: het materiaal kan in ontelbaar veel kleuren, structuren en patronen geproduceerd worden.

Een nadeel van pvc is dat het materiaal in banen wordt gelegd en je dus altijd lasnaden blijft zien. Laat je een pvc-vloer door een professional leggen? Dan blijven deze lasnaden zo onzichtbaar mogelijk. Door de vele voordelen en aantrekkelijke prijs die hier tegenover staan, is de pvc-vloer uitgegroeid tot één van de meest trendy vloeren van 2020.

Afbeelding

Betonlookvloer

Een betonlookvloer is een speciale soort gietvloer die is gemaakt van kunsthars en kleurpigmenten. De betonlook gietvloer is uniek, omdat hij uit twee verschillende tinten bestaat die een subtiele, gevlamde tekening in de uiteindelijke vloer achterlaten. Als voor een combinatie van grijstinten gekozen wordt en de vloer met een matte topcoat wordt afgewerkt, geeft die tekening de vloer het uiterlijk van beton. Dit past uitstekend bij de trendkleuren van dit jaar, die grotendeels uit grijstinten bestaan.

Met een betonlookvloer combineer je de stoere uitstraling van beton met alle voordelen van een gietvloer. Omdat de vloer naadloos wordt gelegd en vocht en vuil weert, is een gietvloer eenvoudig schoon te houden en geschikt voor alle ruimtes in huis. Daarbij is de betonlookvloer, in tegenstelling tot echt beton, elastisch en geluiddempend, waardoor het prettig aanvoelt en geschikt is voor in huis. Bij https//www.goedkope-gietvloeren.nl heb je bovendien de keuze uit allerlei kleurcombinaties. Zo ontstaat altijd een unieke vloer!

Afbeelding

Visgraatvloer

Hou je toch meer van een klassiek houten vloer? Kies dan voor de moderne variant die absoluut tot de interieurtrends van 2020 behoort: de visgraatvloer. Door houten vloerplanken of laminaat haaks op elkaar te leggen, ontstaat een interessant en eigentijds patroon. Een iets rustiger ogende variant van de visgraatvloer is de hongaarsepuntvloer. Hierbij worden de planken niet trapsgewijs tegen elkaar gelegd, maar onder een hoek van 45 of 60 graden, waardoor een rechte belijning ontstaat. Of kies er simpelweg voor je houten vloer diagonaal te leggen! Dit geeft een uniek resultaat die de ruimte bovendien groter doet lijken.

Bekijk voor meer inspiratie ook eens het artikel over nog veel meer actuele interieurtrends!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen