pinterest
Waterpompen in alle vormen en maten: hoe kies je de goede?

Waterpompen in alle vormen en maten: hoe kies je de goede?

Een waterpomp is voor allerlei doeleinden geschikt en er zijn allerlei uitvoeringen en varianten van beschikbaar. Weet jij of je een dompelpomp nodig bent of een hydrofoorpomp? Door de grote verscheidenheid is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen waterpompen. Het type pomp en het gebruiksdoel vormen de basis om de juiste keuze te maken. In aanvulling daarop is er uiteraard nog met het budget en met specifieke kenmerken rekening te houden. Hier maak je kennis met verschillende soorten waterpompen, zoals beregeningspompen en hydrofoorpompen.

Waterpomp om je tuin te beregenen

Een waterpomp in de vorm van een beregeningspomp is ideaal om te gebruiken voor het besproeien van je tuin. Het water komt dan van een externe bron, zoals slootwater of vijverwater. Het is met een beregeningspomp eveneens mogelijk om leidingwater te gebruiken om je gazon te besproeien. De pomp heeft een zelfaanzuigende werking en is naast besproeiing voor meer doeleinden geschikt. Bijvoorbeeld ook om als watertoevoer te dienen voor een wasmachine, toilet of voor de vijver in je tuin.

Waterpomp met tank en automatische in- en uitschakeling

Er zijn meerdere varianten van waterpompen en zo is er ook een hydrofoorpomp. Dat is een pomp die eveneens over een zelfaanzuigende werking beschikt, maar daarbij van extra’s is voorzien. Zo is een hydrofoorpomp uitgerust met een tank en is er sprake van een automatisch in- en uitschakelsysteem. Dit type pomp is onder meer te gebruiken om in een waterleiding de waterdruk te verhogen. Het is echter ook mogelijk om de pomp in te zetten om gazons en tuinen te beregenen. Of om wasbakken en toiletten van water te voorzien. Een hydrofoorpomp is ideaal voor het besproeien van tuinen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de pomp op een handpistool aan te sluiten. Laat je het handpistool los dan stopt deze waterpomp, want hij slaat automatisch af.

Welke waterpomp heb je nodig?

Er zijn nog veel meer waterpompen voor diverse doeleinden. Zo gebruik je een dompelpomp als je water uit een ondergelopen kelder wilt wegpompen. Of het water uit het zwembad gaat halen. Een ander voorbeeld van een waterpomp is een broyeur ofwel wc vermaler. Deze pomp plaats je achter het toilet en functioneert onafhankelijk ten opzichte van de bestaande afvoer en waterleiding. Om tot de beste keuze te komen voor een waterpomp bepaal je daarom altijd het gebruiksdoel.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen