pinterest
Goedkope tuinmeubels kopen doe je zo!

Goedkope tuinmeubels kopen doe je zo!

Ben je uitgekeken op de huidige uitstraling van je tuin? Zitten de bestaande tuinmeubelen op je terras of veranda steeds minder lekker? Het kan zinvol zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe set tuinmeubelen! Met de nieuwe tuinmeubelen krijgt je tuin een hele andere uitstraling. In het bijzonder wanneer je voor een ander model tuinstoel of tuinbank kiest. Ga je voor een moderne variant, of geef je de voorkeur aan een typische landelijke, houten tuinbank? In dit artikel zetten we verschillende tips voor je op een rijtje, waarmee jij goedkope tuinmeubels vindt!

 Afbeelding

Zoek naar een online uitverkoop met tuinmeubelen

Door het jaar heen worden tuinmeubelen regelmatig met korting aangeboden. Er zijn verschillende online tuinwinkels, waar je een breed scala aan tuinmeubelen vindt. Hoewel je de tuinmeubelen op deze wijze niet eerst zelf uit kunt proberen, betaal je hierbij nooit de hoofdprijs. Daarbij kun je tuinmeubelen terugsturen als blijkt dat deze toch niet goed zitten. Naast de tuinmeubelen zelf, kun je in de uitverkoop zoeken naar bijpassende accessoires. Tuinkussens mogen bijvoorbeeld niet ontbreken, wanneer je optimaal wilt kunt genieten van het mooie zomerweer.

Beste moment om tuinmeubelen te kopen

Het beste moment om nieuwe tuinmeubelen te kopen in de uitverkoop is de herfst. Op dat moment worden veel tuinmeubelen tegen een scherpe prijs aangeboden. Tuinwinkels willen de meubels niet op hoeven te slaan. Dit brengt vaak hogere kosten met zich mee, dan het met korting aanbieden hiervan. Daarbij kunnen de trends op het gebied van tuinmeubelen veranderen, waardoor de meubels uit dit seizoen een volgend seizoen minder in trek zullen zijn. Voor jou biedt dit een uitstekende kans om goedkope tuinmeubels aan te schaffen

Goedkope tuinmeubels met weinig onderhoud

In sommige gevallen kun je het beste investeren in iets duurdere tuinmeubels. Hoewel deze tuinmeubels nu niet goedkoop lijken, ben je over een langere termijn alsnog blij met de aankoop. Denk aan het verschil tussen een goedkope houten tuinbank en een iets duurder model van kunststof. De kunststof tuinbank gaat normaliter veel langer mee, doordat bijvoorbeeld houtrot niet voorkomt. Mocht er sprake zijn van houtrot in je houten tuinmeubelen, dan moeten deze vrijwel altijd vervangen worden. Daarbij vergen de houten tuinmeubelen meer onderhoud. Je dient ze regelmatig op te schuren en van een nieuwe laag beits of lak te voorzien. Bereken je de prijs per jaar van tuinmeubelen, dan zijn modellen van kunststof vaak goedkoper. Zelfs als de aanschafprijs hiervan hoger ligt.

Zelf tuinmeubelen maken als goedkoop alternatief

Heb je geen leuke en goedkope tuinmeubelen gevonden in de uitverkoop van online tuinwinkels? In dat geval kan het de overweging waard zijn om zelf tuinmeubelen te ontwikkelen. Op internet vind je verschillende bouwtekeningen om bijvoorbeeld een eigen tuinbankje of een eettafel te maken. Maak gebruik van oud steigerhout om de zelfgemaakte tuinmeubelen naadloos aan te laten sluiten bij de laatste interieurtrends. Ook leuk is het gebruik van pallets. Je kunt de pallets opstapelen en vervolgens van een paar kussens voorzien. Een perfecte bank om heerlijk op te kunnen ontspannen tijdens de warme zomerdagen! Heb jij al eens overwogen om je eigen tuinmeubelen te produceren?

Zelf meubels maken is overigens niet alleen leuk voor op het terras of een balkon. Je kunt ook zelf meubels produceren voor in huis. Denk aan een mooie salontafel of een dressoir!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen