Tips om te besparen op een luxe gietvloer

Ze zijn prachtig, tijdloos, duurzaam, eenvoudig in onderhoud en volledig op jouw wensen af te stemmen, maar ook prijzig: gietvloeren. Overweeg je een gietvloer te laten leggen, maar schrikt het prijskaartje je een beetje af? Met deze tips bespaar je op een luxe gietvloer!

Interieur gietvloer

Kies een aantrekkelijk geprijsd materiaal

‘Goedkoop is duurkoop’ luidt het spreekwoord, maar dat geldt voor gietvloeren niet altijd. Sommige typen gietvloeren zijn goedkoper dan andere, maar zijn zeker niet van mindere kwaliteit. Wil je een industriële ruimte van een gietvloer voorzien, dan kan je bijvoorbeeld goed voor een transparante betoncoating of epoxycoating kiezen. Als de ruimte al een mooie betonvloer heeft, zijn deze coatings een prima, goedkoper alternatief voor een volledige gietvloer.

Voor in huis is steentapijt de meest aantrekkelijk geprijsde gietvloer. Steentapijt bestaat uit kunststof gemengd met grindkorrels, die in allerlei kleuren geverfd kunnen worden. Het is heel geschikt voor vochtige ruimtes en zeer geschikt voor vloerverwarming. Het kan bovendien met of zonder poriënvuller afgewerkt worden, waardoor je zelf kunt bepalen hoe glad de vloer wordt.

Ga voor een groot oppervlak

Gietvloeren zijn door hun vochtwerende eigenschappen geliefd in de badkamer, de keuken en het toilet. Maar als je het liever zo goedkoop mogelijk wil houden, is het verstandig je nieuwe gietvloer in meer ruimtes in huis door te trekken. Deze tip klinkt misschien tegenstrijdig, maar des te groter het oppervlak, des te goedkoper de gietvloer per vierkante meter wordt. Door een zo groot mogelijk oppervlak van een gietvloer te voorzien, krijg je uiteindelijk het meeste waar voor je geld. Wist je dat je steentapijt bijvoorbeeld ook op de trap kunt leggen?

Leg je gietvloer zelf

Ben jij een echte doe-het-zelver in hart en nieren? Of ken je iemand met twee spreekwoordelijke rechterhanden? Bespaar dan flink op de kosten van een gietvloer door hem zelf te leggen! Bij de Epoxy winkel koop je complete doe-het-zelfpakketten, eventueel inclusief alle benodigde gereedschappen. Met een uitgebreide handleiding die het proces stap voor stap uitlegt, kan het niet misgaan. Omdat sommige stappen in verband met de drogingstijd van het materiaal binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moeten worden, is het wel aan te raden de klus met twee man uit te voeren.

Tips om te besparen op een luxe gietvloer

Vergelijk prijzen en kies voor transparantie

Er zijn verschillende soorten gietvloeren en meer dan genoeg aanbieders van gietvloeren. Besteed dan ook voldoende tijd aan het vergelijken van prijzen en materiaaleigenschappen. Op gietvloerprijzen.nl vind je een duidelijk prijsvergelijkend overzicht per materiaal en aantal vierkante meter. Kies voor een aanbieder die transparant is over het kostenplaatje en vergeet niet te vragen naar factoren die mogelijk van invloed zijn op de prijs, zoals het egaliseren of bewerken van de ondervloer. Vergeet ook de kosten van eventuele extra’s zoals vloerverwarming of een afwerkingslaag niet.

Het kost misschien wat, maar een gietvloer blijft jarenlang mooi. Ook scheelt het je op de lange termijn veel tijd en kosten die je bij andere vloertypen aan het onderhoud moet besteden. Het is daarmee een waardevolle investering in de toekomst.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen