pinterest
3 soorten Smart Home producten die ieder huis nodig heeft

3 soorten Smart Home producten die ieder huis nodig heeft

Domotica, smart home of home automation, hoe je het ook noemt, smart home is de trend van het moment. Van leuke gimmicks tot apparaten die echt de manier waarop we leven in huis veranderen. Kijken we naar die laatste categorie, welke smart home apparaten hebben dan écht een life-changing impact gehad en zou iedere slim huis daarmee moeten hebben?

Afbeelding

1. De Google Home en Google Assistant

De introductie van de Google Home in Nederland dit jaar heeft de ontwikkeling van smart home in een enorme stroomversnellig gebracht. Het gaat hierbij namelijk niet alleen over een nieuw apparaat op de markt, maar een geheel nieuwe categorie die voorheen niet bestond. Dankzij de Google Home of Google Home Mini koppel je verschillende compatibele apparaten aan elkaar, waarna je ze via de app of via de Google Assistant spraakassistent kan besturen. Zeg bijvoorbeeld “Hé Google, zet de lampen aan!” om je Philips Hue lampen aan te laten gaan.

Google is overigens niet de enige fabrikant met een dergelijke oplossing. Zo heeft Apple hiervoor HomeKit of heb je de keuze uit de Alexa van Amazon. Deze laatste werkt overigens (nog) niet in het Nederlands.

2. De smart plug

De smart plug of slimme stekker is wellicht niet het eerste apparaat waar je aan denkt bij een slim huis. Toch is dit wel degelijk een bijzonder uitvinding. Het zorgt er namelijk voor dat je apparaten die eigenlijk niet smart zijn, toch automatisch aan of uit kan zetten. “Domme” apparaten worden hierdoor slim. Denk bijvoorbeeld aan staande lampen met een ouderwetse filamentlamp (ook hiervoor bestaan overigens slimme varianten). Slimme stekkers zijn overigens ook helemaal niet duur. Vanaf ongeveer €20 vind je al betrouwbare varianten die ook nog eens samen kunnen werken met Amazon Alexa of Google Home.

3. Philips Hue lampen

De lampen van Philips Hue zijn al jaren misschien wel het meest toonaangevende product van de smart home markt. Ze zijn dan ook in zo’n beetje iedere elektronicazaak of bouwmarkt te verkrijgen. Deze lampen zijn super eenvoudig aan of uit te zetten via een app. Er bestaan daarnaast meerdere varianten van: van modellen die automatisch te dimmen zijn, tot modellen die je huis in alle kleuren van de regenboog kunnen verlichten. Super gemakkelijk en ook nog eens sfeerverhogend!

Smart home kan allerlei voordelen hebben, zoals gemak, veiligheid, comfort of besparingen. Wil je meer weten over alle ontwikkelingen binnen de categorie of smart home of ben je van plan jouw huis helemaal slim te maken? Neem dan eens een kijkje bij 50five.com voor handenvol tips, trick en nieuws rond dit onderwerp.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen