pinterest
4 dingen die professionals gebruiken om de perfecte buitenmat te kiezen

4 dingen die professionals gebruiken om de perfecte buitenmat te kiezen

Als het gaat om het kiezen van de perfecte mat buiten voor je huis, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Professionals in de woonbranche weten precies wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste matten voor buiten. In dit artikel delen we 4 dingen die professionals gebruiken om de perfecte buitenmat te kiezen.

1. Functionaliteit

Een van de belangrijkste dingen waar professionals op letten bij het kiezen van een buitenmat, is de functionaliteit. Een goede mat moet in staat zijn om vuil, zand en water van je schoenen te verwijderen voordat je je huis binnenstapt. Kijk daarom naar matten die speciaal ontworpen zijn om vuil op te vangen en vocht te absorberen. Matten met een grove structuur, zoals kokosmatten of rubberen matten, zijn hier bijvoorbeeld erg geschikt voor.

2. Duurzaamheid

Een goede buitenmat moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en lang meegaan. Professionals kiezen daarom vaak voor matten die gemaakt zijn van duurzame materialen zoals rubber, kunststof of kokosvezel. Deze materialen zijn bestand tegen regen, sneeuw en zonlicht en zullen niet snel slijten. Let er ook op dat de mat een stevige, antislip onderkant heeft, zodat hij goed op zijn plaats blijft liggen.

3. Formaat en pasvorm

Het formaat en de pasvorm van de mat zijn ook belangrijk. Professionals zorgen ervoor dat de mat goed past bij de deur en de beschikbare ruimte. Een te kleine mat zal niet effectief zijn in het opvangen van vuil, terwijl een te grote mat onhandig kan zijn en er rommelig uit kan zien. Meet daarom de ruimte op waar je de mat wilt plaatsen en kies een mat die daar goed bij past. Er zijn tegenwoordig ook veel aanbieders, zoals Mattador, die matten op maat kunnen maken, zodat je altijd verzekerd bent van de perfecte pasvorm.

4. Stijl en ontwerp

Hoewel functionaliteit en duurzaamheid belangrijk zijn, wil je natuurlijk ook dat je buitenmat er mooi uitziet. Professionals letten daarom ook op de stijl en het ontwerp van de mat. Kies een mat die past bij de stijl van je huis en de omgeving. Er zijn veel verschillende ontwerpen en kleuren beschikbaar, dus je kunt altijd een mat vinden die bij jouw smaak past.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen