pinterest
Je huis verduurzamen in het nieuwe jaar? Vier tips!

Je huis verduurzamen in het nieuwe jaar? Vier tips!

Met het nieuwe jaar in zicht beginnen we allemaal weer met nadenken over onze goede voornemens. Ga er dit jaar echt voor en doe jezelf en de aarde een plezier door jouw huis een stuk te verduurzamen. Dit zijn de dingen die jij dit jaar aan je huis kan veranderen.

Zonnepanelen

Heb jij nog geen zonnepanelen? Begin daar dan direct aan! Zonnepanelen zorgen niet alleen voor duurzame energie, ze gaan je op lange termijn ook een hoop geld besparen. Veel mensen zien op tegen het installeren van zonnepanelen omdat het ze ingewikkeld lijkt, maar als je een professional inhuurt is het zo gepiept. Een professional regelt de installatie en kan jou alles uitleggen over zelf opwekken, besparen en zonnepanelen rendement.

Kijk eens naar je dak

Je hele huis isoleren is een grote klus,  vaak moet je hier ook een stuk muur voor slopen en opnieuw opbouwen. Echter, het isoleren van je dak is een relatief simpele klus die je gemakkelijk zelf kunt doen. Het isoleren van je dak doe je vanaf de binnenkant. Check de dikte van de isolatielaag daar eens. Is die minder dan 13 cm (of zelfs helemaal afwezig), vul hem dan aan tot 13 cm. Warmte stijgt op, dus met een goed geïsoleerd dag blijft er veel meer warmte in huis hangen.

Van het gas af

Van het gas af is een radicale keuze, maar wel één die steeds meer mensen in de toekomst zullen moeten maken. Het is nog niet in alle huizen mogelijk, maar als je een specialist laat checken kan je wel zeggen wat de mogelijkheden zijn. Een loodgieter kan dit ook, maar je moet wel doorvragen want een loodgieter heeft geen belang bij huizen die van het gas afgaan. Ga eens na bij de gemeente. Als het mogelijk is om met jouw huis van het gas af te gaan, kan je daar in sommige gevallen een subsidie voor krijgen.

Koop kritisch

Ten slotte ben je het meest duurzaam bezig wanneer je ook kritisch naar je interieur kijkt. Koop vooral niet te veel en als je dan echt iets nodig hebt: koop duurzame, kwalitatieve producten die tijdloos ogen en ijzersterk zijn. Koop je houten meubels? Let er dan op dat deze een FSC-keurmerk hebben. Zorg dat de spullen die je koopt ook zo dichtbij mogelijk zijn geproduceerd. Als de oorsprong van een product niet te achterhalen is, ga er dan maar vanuit dat het louche business is.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen