pinterest
Moodboard: ontspannen thuiskomen

Moodboard: ontspannen thuiskomen

Met een moodboard krijg je een goed beeld van de stijl en de sfeer die je in je interieur wilt bereiken. Interieurontwerpers en stylistes maken vaak gebruik van moodboards om klanten te inspireren en je kan ook zelf met een moodboard aan de slag om jouw gewenste sfeer in huis te bereiken. Orelie-Jade, student bouw en interieur aan het Huygens College, vertelt aan de hand van dit moodboard hoe je een ontspannen sfeer in een ruimte creëert.

Secret Embrace

Orelie-Jade: “Voor dit moodboard heb ik gekozen voor een warme en serene sfeer, waarbij de kleur Secret Embrace van Flexa centraal staat. De kleur is een zachte, rustige tint die de ruimte een gevoel van ontspanning en geborgenheid geeft. De natuurlijke materialen, zoals een houten vloer, brengen een organisch gevoel in de ruimte en zorgen voor een verbinding met de natuur.

Afbeelding

Planten spelen ook een belangrijke rol in het moodboard, ze brengen niet alleen levendigheid en kleur, maar dragen ook bij aan een gezonde en frisse atmosfeer in de ruimte. De meubels zijn gekozen met zachte ronde vormen, waardoor er een gevoel van comfort en zachtheid ontstaat. Deze meubels, zoals een comfortabele bank en zachte kussens, nodigen uit tot ontspanning en zijn aantrekkelijk om je in te nestelen. Daarnaast heb ik ook gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, voor een rustgevende en organische uitstraling.”

Al met al creëert dit moodboard een harmonieuze en natuurlijke ruimte, waarin de kleur Secret Embrace een gevoel van rust en geborgenheid brengt en de natuurlijke materialen en zachte ronde vormen zorgen voor een comfortabele en uitnodigende ambiance.

Orelie-Jade: “De natuur is een eindeloze bron van inspiratie voor mij. Het verkennen van je favoriete plekken in de natuur kan inderdaad een geweldige manier zijn om nieuwe ideeën op te doen en creatieve energie te krijgen. Of het nu een weelderig bos, een prachtig strand of een adembenemend berglandschap is, de schoonheid van de natuur kan je zintuigen stimuleren en je geest bevrijden. De kleuren, vormen, geluiden en texturen van de natuur kunnen je ogen openen voor nieuwe mogelijkheden en je helpen unieke creaties te bedenken.

Tot slot, raad ik ook aan om aandacht te besteden aan de juiste geuren. Je kunt bijvoorbeeld geurkaarsen, wierook of essentiële oliën gebruiken om een kalmerende en rustgevende geur in je interieur te verspreiden. Dit vermindert ook stress en ontspant je zintuigen.”

Orelie Jade Mulder - Opleiding Huygens College – student bouw en interieur

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen