pinterest
5 handige tips voor traprenovatie

5 handige tips voor traprenovatie

Afbeelding

Een trap is bepalend voor de sfeer in jouw huis. Wanneer je een nieuwe inrichting hebt of bezig met verbouwen bent, kan het zijn dat de trap hier niet meer bij het geheel past. In dat geval kun je een traprenovatie overwegen. Hierdoor is het huis weer mooi in balans. Wil je een andere sfeer in huis? Dan is het renoveren van de trap ook een mogelijkheid om dat te realiseren. Met accessoires kun je vervolgens zorgen voor een mooi geheel.

Een snelle verandering

Je kunt de renovatie van jouw trap heel extreem aanpakken, maar je kunt ook kiezen voor een snellere manier van renoveren. Wanneer je een trap hebt, waarbij het tapijt gedateerd. Dan kan je door het tapijt te verwijderen, de trap te schuren en vervolgens te schilderen kun je deze een totaal andere uitstraling geven. Zo ben je minder geld kwijt en heb je toch een geheel nieuwe look. Deze kun je goed laten aansluiten bij de rest van het huis door een muur in huis dezelfde kleur te geven of door de kleur terug te laten komen in accessoires.

Verschillende materialen

Is schilderen toch niet helemaal jouw ding? Dan kun je de traprenovatie ook wat grootser aanpakken. Je kunt er dan bijvoorbeeld overtreden op laten installeren. Denk goed na over het materiaal dat je hiervoor wilt gebruiken. Steen is bijvoorbeeld stevig en stoer, maar kan ook glad zijn. Kies je voor hout, dan kan hier een aardig prijskaartje aan hangen. Daarnaast is het belangrijk dat het materiaal past bij jouw interieur. Een trap lijkt alleen praktisch te zijn, maar het kan heel bepalend zijn voor de sfeer.

Doe het voorbereidende werk zelf!

Een traprenovatie kan behoorlijk wat tijd en geld kosten. Zorg daarom zelf voor een goede voorbereiding. Zo kan de expert meteen aan de slag en is jouw trap dus sneller klaar. Dingen die je al kunt doen zijn bijvoorbeeld bekleding van de trap halen, zorgen dat lijmresten verwijderd zijn en genoeg werkruimte creëren. Dit kun je doen door spullen weg te halen die in de weg zouden kunnen liggen. Zo kan de professional zijn werk beter doen en kan jij eerder van jouw perfecte nieuwe trap genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen