pinterest
De voordelen van plissé gordijnen

De voordelen van plissé gordijnen

Er zijn tal van verschillende soorten zonwering beschikbaar. Daarbij denken de meeste mensen natuurlijk direct aan hele bekende soorten, maar er zijn ook tal van minder bekende soorten zonwering zoals bijvoorbeeld plissé gordijnen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van plissé gordijnen? Kun je plissé op maat laten maken? Op deze en andere vragen krijg je hieronder een antwoord.

Wat is het precies?

Plissé is het Franse woord voor 'geplooid'. Plissé gordijnen zijn dan ook gordijnen van een geplooide stof die straf gevouwen zijn. Het is eenvoudig om plissé op maat te laten maken en bovendien kies je zelf op welke manier je de plissé gordijnen bedient. Je kunt van een handmatige of een elektrische bediening gebruik maken. Uiteraard zijn de gordijnen met elektrische bediening iets duurder.

Afbeelding

Wat zijn de voordelen?

Leuk en aardig natuurlijk, maar wat zijn nu precies de voordelen van plissé gordijnen? Allereerst werken ze natuurlijk perfect als zonwering, waardoor je binnen geen last hebt van de zon. Bijkomend voordeel is dat ze, door het raam af te sluiten, ook voor genoeg privacy zorgen. Niet iedereen vindt het namelijk fijn dat voorbijgangers zo naar binnen kunnen kijken. Tot slot werkt deze binnen zonwering ook nog eens perfect als isolatie. Plissé gordijnen werkt isolerend twee verschillende kanten op. Allereerst houdt het de tocht tegen die van buiten komt. Daarnaast houdt het ook de warmte beter in huis. Daarom is het ook verstandig om 's avonds de gordijnen dicht te doen. Je bespaart op die manier energie. Beter voor het milieu én beter voor je eigen portemonnee.

Laat het op maat maken!

Wanneer je plissé gordijnen wil aanschaffen, kun je eenvoudig online een offerte aanvragen. Op die wijze kom je er precies achter hoeveel het je gaat kosten. Hoewel je de gordijnen in standaard maten kunt bestellen, is dat niet altijd even handig. Gelukkig is het, voor een klein extra bedrag, ook mogelijk om plissé op maat te laten maken, zodat ze precies voor je raam passen. Op die manier profiteer je uiteraard ook het meest van de voordelen zoals een betere isolatie.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen