pinterest
5 tips om inbraak te voorkomen

5 tips om inbraak te voorkomen

Hoewel het aantal inbraken de afgelopen jaren flink gedaald is betekent dit nog niet dat het niet belangrijk is om je woning inbreker proof te maken. Vooral in de wintermaanden en tijdens de vakantieperioden zijn inbrekers erg actief. Jezelf beveiligen tegen inbraak kan gelukkig op meerdere manieren en met de vakantieperiode in aantocht is het dan ook een mooi moment om even naar een aantal handige tips te kijken die inbraak kunnen voorkomen!

Afbeelding

1. Laat een slotenmaker langskomen

De eerste stap is het controleren van je sloten. Zeker in grote steden zoals Den Haag is het belangrijk om een slotenmaker Den Haag langs te laten komen om inbraak te voorkomen. Een slotenmaker kan nieuwe sloten installeren op zowel ramen als deuren zodat je zeker weet dat een inbreker niet zomaar binnen kan komen!

2. Automatische verlichting

Een andere manier om inbrekers af te schrikken is door voldoende verlichting rondom de woning te plaatsen. Voor een paar tientjes heb je al een felle lamp met bewegingssensor aangeschaft die in no-time aanspringt en een mogelijke inbreker in de spotlight zet. Daarnaast ook erg handig om je sleutelgat te vinden! Je kunt de automatische verlichting bij de voordeur installeren, maar ook bij de achterdeur, garage of de zijkanten van de woning.

3. Zet mogelijke klimmaterialen aan de kant

Een container of ladder kan door een inbreker gebruikt worden om zichzelf toegang tot de ramen van de bovenverdieping te verschaffen. Zet deze dus zoveel mogelijk buiten bereik of zet ze vast met een kettingslot! Kijk ook meteen even of je andere aantrekkelijke ‘klim locaties’ rondom je woning hebt zoals bijvoorbeeld bomen of een stevige heg. Maak deze ook meteen ontoegankelijk!

4. Zorg voor een teken van leven

Zeker wanneer je op vakantie bent is het belangrijk dat er een teken van leven in de woning is. Ruim niet alles perfect op maar laat juist wat mokken en tijdschriften op de tafel liggen. Zo ziet het eruit alsof er iemand in huis is en ook dit kan inbrekers afschrikken. Laat trouwens ook de buren regelmatig even langskomen zodat er ook daadwerkelijke beweging gezien kan worden.

5. Installeer een alarmsysteem

Wil je helemaal zeker van je zaak zijn? Installeer dan een alarmsysteem. Er zijn alarmsystemen voor allerlei budgetten. Van een ‘simpel’ code alarm tot een luxe slim alarmsysteem waarmee je op afstand rolluiken kunt sluiten, spots aan kunt zetten en een alarm kunt laten ringen.

Er zijn maar genoeg manieren om inbraak te voorkomen en er is voor ieder budget wel een oplossing te vinden. Neem dan ook zeker de moeite om een aantal stappen te nemen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen