pinterest
Traplift of huislift

Traplift of huislift

Het aantal ouderen neemt de komende jaren flink toe. Voor deze doelgroep is comfort en zelfredzaamheid in de eigen woning belangrijk. De wens van ouderen om zo lang mogelijk in de eigen woning te blijven wonen, zorgt ervoor dat men steeds vaker besluit een lift aan te schaffen. Dit kan in de vorm van een traplift of een huislift.

Interieur

Nadeel van een traplift is dat het een storend element is in het interieur. Niet iedereen is gecharmeerd van de installatie aan de zijkant van de trap. Daarbij neemt het ruimte in beslag voor mensen die de traplift niet hoeven te gebruiken. De techniek heeft wat dat betreft niet stilgestaan. De trapliften zijn elektronisch gestuurd en de rail is een buis met een minimale doorsnede. Stoelen kunnen eenvoudig ingeklapt worden bij niet gebruik. De huidige trapliften lijken niet meer op de oude robuuste stoelliften van vroeger die met een ketting bewogen werden.

Design

Een traplift kan niet alleen nauwkeurig afgestemd worden op ieder type trap, maar ook op elk interieur. De bekleding is verkrijgbaar in diverse materialen en dessins in verschillende kleuren. De stoel en de rail kunnen bovendien ook in verschillende kleuren worden uitgevoerd. Met designopties hoeft de lift geen afbreuk te doen aan de uitstraling en sfeer van de woning. Een traplift kan naar keuze bekleed worden met materialen als stof, leer of vinyl en in dessins met bijvoorbeeld bloemen- of barokprints. In feite kan iedereen zijn eigen traplift vormgeven.

Afbeelding

Huislift

Een andere optie is een huislift. Het zijn liften die specifiek voor de particuliere markt zijn ontworpen. Liften zijn comfortabel en eenvoudig in gebruik en onderhoud. Voor de compacte modellen volstaat één vierkante meter vloerruimte. De huisliften vereisen onder en boven de liftcabine of het plateau weinig ruimte. De vrije hoogte van vloer tot plafond moet op de bovenste verdieping minstens 230 centimeter bedragen en de put onder de lift dient slechts 5 tot 10 centimeter diep te zijn. Het energieverbruik van een huislift is laag en het geluidsniveau ligt tussen de 30 en 60 dB. Een huislift is duurder dan een stoellift, maar in ieder geval veel voordeliger dan de woning gelijkvloers maken.

Recentelijk is er de StairWalker. Het biedt een traploop ondersteuning. Het is een beugel die de rug en armen ondersteunt zowel bij het op- en afgaan van een trap. De beugel loopt op een rail die vergelijkbaar is met de stoellift. Op dezelfde rails en aandrijving kan ook een volledige stoel geïnstalleerd worden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen