pinterest
5 tips voor het kopen van zonnepanelen

5 tips voor het kopen van zonnepanelen

Afbeelding

Loop je al een tijdje met het idee rond om zonnepanelen aan te schaffen? Zonnepanelen zie je steeds vaker in ons straatbeeld terug. Het is een mooie investering die je binnen de kortste keren weer terug kan verdienen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor extra meerwaarde van je huis. En als kers op de taart is het gebruik van zonnepanelen ook nog eens heel goed voor het milieu. Een win-win situatie dus voor alle betrokken partijen. Nieuwsgierig geworden naar waar je op moet letten bij het aanschaffen van zonnepanelen? Hieronder lees je de 5 beste tips! Wil je meer tips voor het kopen van zonnepanelen? Ga dan zonnepanelen vergelijken en lees alles wat je wilt weten over duurzaam wonen.

Bekijk hoeveel zonnepanelen je nodig hebt

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt hangt helemaal af van de hoeveelheid stroom die je per jaar verbruikt. Gemiddeld heb je zo’n 14 zonnepanelen nodig van 270 watt om genoeg elektriciteit op jaarbasis op te wekken. Dit is natuurlijk een schatting van het gemiddelde huishouden. Het is aan te raden om eerst te overleggen met een leverancier wat voor jullie gezin voldoende is. Neem hierbij ook jullie energieverbruik van het afgelopen jaar mee. Het is daarnaast ook handig om al wat na te denken over de toekomst. Misschien gaat er binnenkort wel een kind uit huis. Dit scheelt gelijk al een hoop elektriciteit.  Of komt er op korter termijn juist een nieuw gezinslid bij? Neem dit allemaal mee zodat het aantal zonnepanelen precies op jullie energieverbruik zal aansluiten.

Installatie van zonnepanelen

Na de aanschaf van het benodigde aantal zonnepanelen is het belangrijk dat deze goed op het dak worden bevestigd. Als je erg handig bent kan je ervoor kiezen om zelf het dak op te gaan, maar ervaring leert dat het plaatsen van zonnepanelen een vak apart is. Ik raad dan ook aan om hier altijd een vakman voor in te schakelen Wil je het toch zelf doen? Lees je dan goed in wat nodig is voor de plaatsing en het aansluiten op het elektranet.

Afbeelding

Investeren in zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering voor de toekomst. Met het juiste aantal zonnepanelen kan je je energierekening op nul krijgen. Je kan zelf heel makkelijk berekenen hoeveel geld je dit per jaar zou schelen. Tevens zorgen zonnepanelen voor een stijging van de waarde van je huis. Vanaf 2015 moeten huizen namelijk allemaal over een energielabel beschikken. Hierdoor is het ook een investering in de toekomst.  

Welke zonnepanelen kiezen?

Alle zonnepanelen beschikken over een hoge kwaliteit. Ze worden eerst door een keuring gehaald voordat ze verkocht mogen worden. Toch is er wel een verschil in de prijzen en kleur. Je hebt zowel blauwe als zwarte zonnepanelen. De blauwe zijn vaak wat goedkoper dan de zwarte, omdat de vraag naar zwarte zonnepanelen groter is. Het kwaliteitsverschil is echter miniem. Het gaat dan ook vooral om een kwestie van smaak.

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn bijna voor elk dak geschikt. Toch komt het wel eens voor dat de zonnepanelen niet geplaatst kunnen worden door bijvoorbeeld een verkeerde hellingshoek of verkeerde ligging. Zorg er dan ook altijd voor dat een professional eerst komt kijken naar je dak voordat je deze grote investering doet.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen