pinterest
Baden van Villeroy & Boch Dutch Design

Baden van Villeroy & Boch Dutch Design

Om het 25 jarig jubileum van de Hollandse Wellness fabriek van Villeroy & Boch te vieren, openden zij vorige week voor één keer de fabrieksdeur.

Afbeelding

Feestelijke Persbijeenkomst

In de fabriek in Roden (Drenthe) vindt de badkamer- en sanitairproductie vindt plaats. Hier worden de exclusieve Quaryl® baden en douchvloeren geproduceerd. Voorafgaande aan ons bezoek aan de fabriek, werden wij feestelijk ontvangen met koffie en gebak. In de presentatieruimte werden wij ingelicht over de geschiedenis van de fabriek, het ontstaan van Quaryl® en de toepassing hiervan in de huidige badkamercollecties.

Afbeelding 

Quaril®

Quaryl® is een uniek materiaalsoort, dat ontwikkeld wordt in de V&B fabriek in Roden. Het materiaal combineert de unieke eigenschap van kwartskristal, met de veelzijdigheid van acrylhars. Quaryl® is sterk als kristal en zeer duurzaam. Het materiaal maakt designs mogelijk met super strakke randen en zachte rondingen. We zien dit terug in de nieuwste baden en douchevloeren van Villeroy & Boch, zoals de ultravlakke douchevloer Squaro Infinity en het prachtige Squaro Edge 12 bad.

Afbeelding 

Rondleiding door fabriek

Tijdens de fabriekstour kreeg de opgedane theorie vorm. De fabriekshallen zijn in meerdere procesfasen opgedeeld. We mochten ze allemaal bewandelen. Zo konden we het proces van A tot Z bekijken. Opvallend was dat een groot gedeelte van de fabriek bijna helemaal geautomatiseerd was, terwijl in de laatste fase vakmanschap werd toegediend en dus handmatig werd gewerkt.

Color on Demand

Een bad of douchevloer wordt binnen een uur gegoten. Sommige producten zijn dan zelfs direct klaar voor de consument. De exclusieve whirlpoolbaden worden handmatig voorzien van jets en pomp. Met het Colour on Demand programma wordt een bad handmatig in ieder wenselijke kleur gespoten.

Afbeelding 

Esthetisch, Hygiënisch en Veilig

Met Quaryl® kunnen niet alleen esthetische hoogstandjes bereikt worden. Het is gemakkelijk schoon te maken, stootvast, schok- en krasbestendig en geluiddempend. Daarnaast voelt het warm aan op de huid. Bovendien voldoet het oppervlak aan de hoogste antislip-klasse B/C, hierdoor zijn de douchevloeren en baden van Quaryl® uiterst veilig.

Afbeelding

High Tea

Om het 25 jarig jubileum feestelijk af te sluiten kregen we op landgoed Mensinge een uitgebreide High Tea aangeboden. Een super afsluiting van een prachtige ochtend. Wil je meer weten over de mooie producten van Villeroy & Boch voor de badkamer? Klik dan hier!

Afbeelding

 

Nancy van der Drift | Styling ID | www.styling-id.nl

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen