pinterest
Een zwembad in eigen tuin is fantastisch

Een zwembad in eigen tuin is fantastisch

Afbeelding

Genieten jullie ook van het prachtige weer, waar we de afgelopen weken zo mee verwend zijn? Op deze momenten is een zwembad in de achtertuin een luxe waar we allemaal van dromen. Toch is het realiseren van een zwembad niet onmogelijk. Voor iedere tuin en budget is er een zwembad te koop. Met deze vijf tips kun jij ook genieten van een verkoelend bad.

1 Kies de plek voor het zwembad

Je bent eruit, er komt een zwembad, nu wordt het tijd om te bepalen waar je van het zwembad wilt genieten. Heb je een grote tuin, dan is in principe alles mogelijk. Heb je een kleine tuin, dan moet je iets creatiever zijn in het soort bad.

2 Tijdelijk of Permanent

Een belangrijke vraag die je jezelf vooraf moet afvragen. Met een permanent zwembad bedoelen we in- en opbouw baden die ingegraven of ombouwt zijn. De tijdelijke zwembaden kun je neerzetten en weghalen wanneer je dat wilt.

Afbeelding

3 Inbouw of opbouw

Bij een inbouw zwembad kun je iedere dag genieten van een zwembad in eigen tuin of huis. Ook de momenten dat je er geen gebruik van maakt, is het permanente zwembad een eyecatcher.  Onder opbouw zwembaden vallen twee verschillende soorten: tijdelijke en permanente zwembaden. Bij de tijdelijke variant denken we aan de opblaasbare, frame en stalenwanden zwembaden. Makkelijk op te zetten zwembaden, waar je een heel seizoen van kan genieten. De permanente opbouwbaden  zijn vaak de metalen zwembaden, die in een terras worden ingebouwd of afgetimmerd met hout.

4 Prefab of bouwkundig

Een prefab zwembad is een zwembad dat vooraf in de fabriek geproduceerd wordt. Deze baden, ook wel monoblok zwembaden genoemd, zijn er in vele verschillende vormen en maten. Deze voorgevormde baden zijn ideaal, wanneer je vooraf precies wilt weten hoe het zwembad eruit komt te zien. De aanleg van bouwkundige baden  is specialistisch werk. Denk aan de betonnen en tegelbaden. Een voordeel van het aanleggen van een bouwkundig zwembad, zijn de vele mogelijkheden. Het creatieve ontwerp begint bij de maat en gewenste vorm.

Afbeelding

5 Online of Zwembadbouwer

Voor de tijdelijke zwembaden kun je online diverse winkels vinden die deze baden in allerlei soorten en maten aanbieden. Je vooraf goed informeren naar de kwaliteit is wel aan te raden. Dan kun je er meerdere jaren plezier van hebben. Voor de permanente baden is een bezoek aan de expert heel belangrijk. Deze gespecialiseerde zwembadbouwer informeert, adviseert en begeleid de aanleg van het zwembad, zodat je jarenlang kan genieten van het zwembad in de tuin.

Afbeelding

Voor ieder zwembad geldt: dat dagelijks onderhoud noodzakelijk is. Dit onderhoud zorgt voor helder en gezond badwater. Waar komt jouw zwembad te staan?

Kijk voor meer informatie op: uw-zwembad.nl

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen