pinterest
Betrek de tuin bij het interieur in huis

Betrek de tuin bij het interieur in huis

Vaak stelt men dat de tuin het verlengde van de woonkamer moet zijn. Gebruik bijvoorbeeld verschillende grote kamerplanten in de woonkamer, leg een buitenkleed neer op je terras, enzovoorts. Sinds het hybride werken bij veel werkgevers de norm is geworden, ziet men de waarde van de tuin. Het is heerlijk om er een kop koffie te drinken in de pauze, om er te lunchen met het gezin en om er in de avond te dineren met verse groente uit je moestuin. Om het hele jaar van de tuin te kunnen genieten, is het verstandig om wintergroene planten te kopen. Een liguster kopen is hierbij een van de opties die je hebt. Deze haagplant heeft hele fijne witte bloemetjes, als deze in bloei staat. Let op, niet iedere liguster is wintergroen. Naast de liguster kopen kan ook een laurier kopen een optie zijn. 

Afbeelding
Haal tegels uit het terras voor een aantal borders 

In tuinen zonder veel groen kan het lonen om een aantal tegels uit het terras te halen, om zo ruimte te creëren voor een border. Je kunt de planten direct in de aarde stoppen, maar er ook een border maken met stapelblokken. Op internet lees je hoe dit werkt! Je hoeft geen hovenier te zijn om een border te kunnen maken. Het voordeel van een border met stapelblokken zit in het feit, dat je voor hoogteverschil in de tuin zorgt. Dit geeft een speels effect aan het geheel. Vul de borders met kruipers en grotere heesters. In het najaar kun je er bollen poten voor het voorjaar. 

Leg een gazon aan voor je spelende kinderen 

Niet alleen voeg je meer groen aan de tuin toe door een aantal borders te creëren. Ook kan het slim zijn om een gazon aan te leggen. Een gazon biedt twee belangrijke voordelen; het is een fijne plek om te spelen voor je kinderen en het houdt de tuin koel. Stenen en tegels nemen de warmte in de zomer op. Het maakt dat de tuin benauwd aan kan voelen. Groen, zoals een gazon, neemt de warmte juist niet op. Het is hierdoor aangenamer op het gras, dan op je terras op warme zomerdagen. Ook prettig voor je huisdier! 

Maak een plan voor de tuin 

Net als voor het interieur in huis, is het ook bij de aanleg of een renovatie van de tuin belangrijk om te starten met een plan. Kijk welke haagplanten en heesters wintergroen zijn, combineer planten met verschillende bloeiperiodes en denk na over het gebruik van een gazon in de tuin. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen