pinterest
Je garage perfect ordenen; zo doe je dat

Je garage perfect ordenen; zo doe je dat

Afbeelding

Als je een garage of berging hebt waar je graag alles opbergt wat je niet veel gebruikt, dan kunnen wij elkaar de hand schudden. Veel mensen bewaren hun gereedschap, tuinier benodigdheden, fietspomp, kerstspullen – en ga nog maar even door met de lijst – allemaal in de garage. Is jouw garage goed geordend of is dat een onderdeel waar je niet aan toe komt of ook niet zo goed in bent? Aangezien dit een gedeelte van je woning is waar toch bijna niemand komt, voelen veel mensen zich comfortabel met het idee dat het een zooitje is. Hoe je je spullen terugvindt? Dat zien we later wel! We geven je graag wat tips om je garage meer te ordenen, zodat je niet lang hoeft te zoeken als je bijvoorbeeld wilt tuinieren. 

Installeer de basics

Een opgeruimde garage bestaat uit enkele elementen. Denk hierbij aan een nette vloer, meerdere kasten en goede verlichting. Je hoeft geen prachtige vloer neer te leggen als je hier vaak klust, als het maar egaal is. Gewoon een betonnen vloer is ook prima, zeker als je hier niet veel tijd doorbrengt. De verlichting is erg belangrijk, ook al besparen veel mensen hier vaak op in deze ruimte. Je kunt het makkelijkst voor een energiezuinige, maar felle lamp gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van LED TL-buizen of LED panelen 30x120? Deze gaan ontzettend veel branduren mee en kosten weinig stroom.

Deel het logisch in

Door meerdere kasten te plaatsen kun je je spullen netjes opbergen en zelfs achter wat deuren verstoppen. Het is belangrijk om alles te sorteren en een goede plek te geven in de garage. Gebruik je je gereedschap bijvoorbeeld veel? Zet het op een goed bereikbare plek en niet ergens boven in een dichte kast. Heb je verfkwasten die je nauwelijks gebruikt, maar wel goed van pas kunnen komen bij een spontane schilderklus? Deze kun je wat makkelijker ergens wegstoppen, als je maar niet vergeet waar je ze gelaten hebt! 

Houd de grond leeg

Het belangrijkste van een geordende en veilige garage is een lege vloer. Het is echt funest als je hier van alles neergooit waar iedereen over kan struikelen. Zeker als je de garage regelmatig gebruikt, kun je het beste de vloer zo leeg mogelijk houden. Dit is niet alleen veilig, maar zorgt er ook voor dat je nergens per ongeluk op staat of kapot maakt. Daarnaast kan het tijdens het klussen ook wel handig zijn om een lege vloer te behouden, zodat je gemakkelijk kunt stofzuigen of de vloer kunt schoonmaken na de klus.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen