pinterest
Creeer een knus huis met deze tips

Creeer een knus huis met deze tips

Tijdens de koude maanden, wanneer de weekenden binnen doorbrengen in een warme, knusse woonkamer erg aantrekkelijk klinken, wordt het creëren van een gezellig huis een primaire focus. Niets maakt de winter aangenamer dan een warme deken met een kop warme chocolademelk in de hand en een open haard aan met een goed boek of een Netflix-binge-sessie.

Helaas, terwijl men druk bezig is met het afstrepen van tientallen cadeautjes op hun vakantie boodschappenlijst, van de ene naar de andere sociale bijeenkomst haasten, en het huis gereed maken voor de feestdagen, raken de portemonnees leeg. Een paar duizend euro voor het opknappen van je huis zit er in deze tijd van het jaar even niet in. Gelukkig zijn er veel kleine trucjes die je in een handomdraai kunt toepassen om je huis extra gezellig te maken, zonder dat je daarvoor die paar duizend euro hoeft uit te geven (het gaat je nog steeds geld kosten, maar simpelweg niet zoveel als een nieuwe keuken of vloer). Daarom zijn er hier een paar eenvoudige manieren op een rijtje gezet om van je woning de gezelligste, comfortabelste chillplek ooit te maken, zonder dat je er teveel geld aan hoeft te besteden.

Dekentjes

Een katoenen deken voelt ongelooflijk luxueus aan. Of deze knusse accessoires nou op de rugleuning van een stoel worden gelegd, over de arm van een bank worden gedrapeerd of zelfs in lagen over een voetenbankje worden gelegd, de pluche textuur schreeuwt high-end terwijl het warmte biedt, zowel esthetisch als in werkelijkheid. Om je kamer op te fleuren, kun je kiezen voor een dekentje met een leuke kleur of een leuk patroon. Daarnaast zijn dekentjes uitstekende cadeautjes voor bij een housewarming of iets dergelijks.

Beeldjes

Beeldjes zijn ook erg leuk voor in je huis. Daarnaast zijn ze erg leuk om te geven als relatiegeschenken. Tegenover een dekentje is dit wel iets wat je iets meer geld gaat kosten. Tegelijkertijd is een beeldje wel een stuk persoonlijker dan een dekentje. Het kan herinneringen oproepen, je persoonlijkheid benadrukken of een fijn gevoel geven. Zet je beeldjes op een bijzettafeltje, in de vensterbank of naast de tv voor een optimaal effect. Je kunt natuurlijk ook voor grotere, losstaande beelden gaan, maar dit kost je meer geld. Deze grotere beelden zijn overigens ook erg sfeervol in de tuin.

Afbeelding

Een likje verf

Een blik verf is een van de meest kostenbesparende manieren om een kamer te veranderen. Hoewel witte muren hun charme hebben, is de luchtige Scandinavische look niet de warmste esthetiek. In plaats daarvan roepen diepe, donkere kleuren zoals zwart, leisteengrijs, groen, bordeauxrood en donkerblauw, samen met gelaagde texturen zoals fluweel, het gevoel op van een gezellige comfy plek. Probeer je witte kamer of zelfs alleen dingen zoals je sierstrips rondom de open haard eens in een donkere tint te verven voor de winter. Je kunt niet ontkennen dat dit er vele malen gezelliger uitziet. Als je daarentegen elk beetje natuurlijk licht wilt maximaliseren (vooral in kleinere ruimtes), zeggen experts dat je verf en decoratieve voorwerpen (zoals spiegels) met reflecterende kwaliteiten moet overwegen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen