pinterest
Bezig met jouw woonkamer opknappen? Vergeet dit dan niet!

Bezig met jouw woonkamer opknappen? Vergeet dit dan niet!

Bij het opknappen van een woonkamer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Welke kleuren laat je terugkomen in het nieuwe interieur? Hoe maak je slim gebruik van verschillende materialen in de woonkamer? Enzovoorts.

In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen om het aanpakken van de woonkamer op een efficiënte wijze aan te pakken. Het voorkomt dat je over een aantal maanden opnieuw aan een verbouwing van de woonkamer begint, omdat het nieuwe interieur toch niet volledig bij je wensen aansluit. Welke ideeën heb jij momenteel al? 

Afbeelding

Stel een kleurenpalet samen voor je interieur

Vaak wordt in ruimtes gewerkt met drie vaste kleuren, namelijk: een basiskleur, een aanvullende kleur en een kleur waarmee je details aan kunt brengen. Probeer voor jezelf een dergelijk kleurenpalet samen te stellen. Kijk hierbij goed naar de meubels die je ook in de nieuwe woonkamer terug wilt laten komen. Dit bepaalt voor een groot deel welke kleuren je hier nog aan toe kunt voegen.

Tip: zoek eens naar een online meubelen outlet! Soms kun je oude meubels heel voordelig vervangen, waardoor je maar weinig uit je huidige interieur terug hoeft te laten komen in je nieuwe woonkamer.  

Nieuwe grote meubelstukken uitzoeken

Is het je gelukt om een fraai kleurenpalet samen te stellen voor je nieuwe interieur? In dat geval kun je beginnen met het uitzoeken van de grootste meubels voor je woonkamer. Denk hierbij aan de bank, het televisiemeubel en bijvoorbeeld een kleed. Dergelijke elementen vormen de basis van het interieur in de woonkamer. Kies je voor een van de vele hoekbanken, of ga je voor een rechte bank? Hoekbanken bieden het voordeel dat ze je woonkamer afscheiden van de eethoek. Zo creëer je een knus en gezellig hoekje! Een rechte bank is vaak iets strakker en moderner. 

Kies voor een geschikte wandbekleding en vloer

Een derde factor om rekening mee te houden zijn de wandbekleding en vloer. Deze moeten aansluiten bij het kleurenpalet die je in de eerste fase samen hebt gesteld. Daarbij mag het contrast tussen de kleur van een bank en bijvoorbeeld de muur niet te groot zijn. Dit zou je nieuwe woonkamer een rommelige uitstraling kunnen geven. Iets wat je logischerwijs wenst te voorkomen! Kies je voor een mooie houten vloer in de woonkamer, of geef je de voorkeur aan klassieke plavuizen? Op de wand kun je voor verf, behang of bijvoorbeeld muurstickers kiezen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen