pinterest
Wat kosten houten jaloezieën gemiddeld?

Wat kosten houten jaloezieën gemiddeld?

Er zijn verschillende manieren om de woonkamer in huis van een nieuwe uitstraling te voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een nieuwe vloer, of geef wanden en het plafond een nieuwe kleur! Ook het gebruik van een ander type raambekleding kan ruimtes een andere look geven. Vervang de klassieke gordijnen in huis voor een houten jaloezie! Naast houten jaloezieën zijn ook jaloezieën van bijvoorbeeld bamboe, PVC en aluminium populair. Het verschil zit hierbij onder meer in het gewicht van de jaloezieën. Een model van bamboe is lichter dan van hout. In dit artikel lees je meer over de gemiddelde prijs van houten jaloezieën. 

Houten jaloezieën op maat laten maken

Vaak worden houten jaloezieën op maat aangeboden. De ramen binnen je woning hebben immers zeer waarschijnlijk een ander formaat, dan de ramen bij iemand drie straten verderop. Je wilt er zeker van zijn dat de jaloezieën naadloos aansluiten bij het formaat van de ruit, om te voorkomen dat er licht langs de raambekleding loopt. Daarbij geven te kleine jaloezieën ramen vaak een rommelige uitstraling. Op internet vind je verschillende aanbieders die de houten jaloezieën op maat kunnen maken. Vraag hier eens een offerte op, om te zien welke kosten dit voor jou met zich meebrengt. 

Kosten voor de montage van houten jaloezieën

Niet alleen het formaat van de houten jaloezieën heeft invloed op de prijs hiervan. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de montage van de raambekleding. Vaak kiezen consumenten voor het laten monteren van de jaloezieën. De kosten hiervan liggen doorgaans ergens tussen de 25 en 50 euro. Informeer bij een aanbieder van deze jaloezieën naar de exacte kosten hiervan. Vaak zitten de kosten al in de totaalprijs van een jaloezie verwerkt, waardoor je hier niks extra’s voor betaalt.

Dikte van de jaloezieën en de kleur hiervan

Naast het formaat en de montage van de houten jaloezieën bepalen twee andere factoren de gemiddelde prijs hiervan. Denk aan de kleur van een jaloezie en de dikte van het materiaal. De dikte heeft logischerwijs ook invloed op de kracht die gezet moet worden om de jaloezieën omhoog te kunnen trekken. Zeker wanneer een houten jaloezie erg breed is, kan dit behoorlijk wat kracht vergen. Een aanbieder van houten jaloezieën kan je hier meer over vertellen. Gemiddeld zal de prijs van een houten jaloezie met een dikte van 50 millimeter tussen de 175 en 200 euro liggen. 

Afbeelding 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen