pinterest
Genoeg van al het brainstormen over de slaapkamer- of woonkamerindeling?

Genoeg van al het brainstormen over de slaapkamer- of woonkamerindeling?

Heb je plannen om de slaapkamer of de woonkamer opnieuw in te delen, dan is dat in de praktijk vaak een lastigere klus dan het op papier lijkt. Vaak blijken er meer mogelijkheden en opties te zijn dan je vooraf bedacht had. Of juist andersom: blijkt een indeling lastig te zijn omdat je te weinig ruimte hebt. Hoe pak je de herindeling van een woon- of slaapkamer op een slimme en efficiënte manier aan? Met de onderstaande tips wordt deze klus hoe dan ook een stuk gemakkelijker!

Afbeelding

1. Koop een compleet nieuwe woonkamerset of slaapkamerset

Heb je geen zin in gepuzzel en stress? Vervang dan de gehele woonkamer voor een complete woonkamerset. Voordeel van een complete woonkamerset of slaapkamerset is dat je relatief voordelig uit bent omdat je alles in één keer aanschaft. Én je bent verzekerd van meubilair dat qua stijl en ontwerp perfect bij elkaar past. Dat scheelt natuurlijk een hoop ontwerpwerk.

2. Hanteer een logische volgorde

Door een logische volgorde te hanteren bij het maken van een indeling van slaapkamer of woonkamer, maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker. Begin met het bed en de ladenkastjes in de slaapkamer, terwijl in de woonkamer het bankstel en de centrale tafel het startpunt vormen. Teken deze op een plattegrond, waarbij je ook de ramen en deuren tekent. In de woonkamer is het natuurlijk ideaal als de bank in de buurt van het raam komt te staan, zodat je voldoende lichtinval hebt als je daar zit. In de slaapkamer is raambekleding cruciaal, omdat het daar idealiter volledig verduisterd moet kunnen worden. Nadat de basismeubels op hun plek staan, komt het andere meubilair aan bod. In de slaapkamer de kledingkasten, in de woonkamer het dressoir, de boekenkast en relaxfauteuils. En natuurlijk een tv-meubel dat in de buurt van het bankstel en/of de stoelen moet komen te staan. Door deze logische volgorde te hanteren, richt je de ruimte praktisch en doordacht in.

3. Denk goed na over de woonstijl

Belangrijk is ook om van tevoren goed na te denken over de woonstijl die je wilt hebben. Houd je van een relaxte, romantische atmosfeer, dan houd je hier natuurlijk rekening mee bij de aankoop van jouw meubels. Hout bijvoorbeeld geeft een warme en romantische sfeer. Wil je daarentegen liever een strak en modern interieur, dan kan het gebruik van staal en kunststof mooier zijn dan hout. Wat jouw doel ook is qua stijl en indeling, ga ervan uit dat alles mogelijk is en niks hoeft!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen