pinterest
Creëer een sfeervolle zithoek met deze tips

Creëer een sfeervolle zithoek met deze tips

Een sfeervolle en gezellige zithoek is essentieel in huis. In de zithoek breng je een groot deel van je dag door. Je komt hier samen met de rest van het gezin of met vrienden voor een gezellig avondje. Daarom is het van belang dat je zithoek heel erg comfortabel en ontspannen is ingericht en dat je de look van je zithoek nooit beu zal zijn. Maar vraag je je af hoe je je zithoek tot de favoriete plek in huis kan maken? Hieronder lees je er alles over! 

De juiste zitmeubels

In een zithoek zijn je zitmeubelen het belangrijkst. Dit kan een hoekbank, loungebank, bankstel of fauteuil zijn, of een combinatie van meerdere items. Natuurlijk is het van belang dat deze zitmeubelen ook heel comfortabel zijn. Een ruime en comfortabele hoekbank is perfect als je met de hele familie gezellig wilt neerploffen of met een groep vrienden wilt bijkletsen. Ga je voor een combinatie van zitmeubelen dan kun je deze kiezen in dezelfde bekleding en kleur, zodat het een mooi geheel vormt. Behalve comfort zijn de stijl, de afmeting en de uitstraling ook heel belangrijk.

Afbeelding

Extra sfeer met de juiste verlichting

Voor extra sfeer en om de uitstraling van je zithoek ook in de avonduren goed tot uiting te laten komen is goede verlichting erg belangrijk. Met een lamp zorg je niet alleen voor licht maar het draagt ook bij aan de sfeer. Je kan verschillende soorten verlichting toevoegen aan je zitruimte voor een extra stijlvolle look. Een vloerlamp of tafellamp zorgt voor extra sfeer en stijl, maar ook met een hanglamp kan je jouw zitruimte heel leuk en gezellig inrichten.

Afbeelding

Een salontafel

Een prachtige salontafel is in je zithoek heel handig voor het plaatsen van drankjes en snacks wanneer je televisie aan het kijken bent. Ook voor het toevoegen van meer sfeer en stijl kan een salontafel goed van pas komen. Om dit doel te bereiken kun je bijvoorbeeld gaan voor verschillende losse tafeltjes bij elkaar of een leuke en unieke bijzettafel. Op een salontafel kan je ook jouw favoriete accessoires tentoonstellen voor een extra gezellige en sfeervolle look. 

Leuke accessoires voor stijl en comfort

Om je zithoek nog gezelliger te maken zijn accessoires niet weg te denken. Deze komen in diverse soorten en met verschillende doeleinden. Gezellige kaarsen die voor nog meer sfeerverlichting zorgen, vazen voor het plaatsen van jouw favoriete bloemen, zachte kussens voor extra steun en comfort, dikke dekentjes voor meer warmte of een leuke print of schilderij om je muur op te vrolijken. Natuurlijk hoef je niet van elk type decoratie iets te hebben. Houdt het rustig en kalm en zorg ervoor dat je accessoires goed zijn afgestemd op de rest van jouw zithoek.

Een zacht vloerkleed

Met een vloerkleed kan je nooit mis gaan. Vloerkleden brengen warmte in je zitgedeelte en zorgen voor een hoop gezelligheid. Een vloerkleed zorgt ervoor dat de meubels binnen jouw woonkamer mooi bij elkaar worden gebracht en één geheel vormen. Ga voor een prachtig vloerkleed dat goed past bij je bank, en de rest van je inrichting.

Ben je geïnspireerd geraakt door al deze handige tips en wil je jouw zithoek een nieuwe look geven? Kom dan gauw langs bij Woonwinkel A-Meubel waar je de grootste collectie voordelige meubels van Nederland zult vinden. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen