pinterest
Een eigen duurzame mini-spa? Dit zijn dé badkamertrends van het moment en hoe jij ze toepast!

Een eigen duurzame mini-spa? Dit zijn dé badkamertrends van het moment en hoe jij ze toepast!

In het verleden werd de badkamer beschouwd als een praktische ruimte om je te wassen en tanden te poetsen. In de afgelopen jaren is dit veranderd naar een van de mooiste en vooral meest rustgevende plek in huis. Nu we langzaam uit beginnen te kijken naar 2023 is het interessant om te zien hoe deze trend zich ontwikkelt. En we kunnen je vertellen; de badkamer komt nog meer in de belangstelling te staan. Benieuwd naar de trends en hoe jij deze kunt toepassen? Lees dan snel verder!

Een groene badkamer

Je kan er tegenwoordig niet meer om heen, en dat is maar goed ook! Duurzaamheid is ook in 2023 een trend die in de badkamer zo veel mogelijk wordt doorgevoerd. De technologische ontwikkelingen van tegenwoordig maken dit gelukkig een stuk makkelijker. Zo heb je slimme wastafelkranen en duurzame douchecabines of een natuurlijke waskom, maar kun je ook kiezen voor elektrische verwarming. Voor praktisch elk sanitair onderdeel is er wel een duurzame variant te vinden. Ook het gebruik van (letterlijk) groen in de badkamer zie je in 2023 steeds meer terug. Het gebruik van planten wordt flink doorgezet en in het nieuwe jaar mag hier zelfs wel een extra plantje bij worden geplaatst.

Natuurlijke kleuren

Felle kleuren mogen we achterlaten in 2022, want we kijken dit nieuwe jaar alleen nog maar naar alles wat aards is. Denk hierbij aan bruinachtige kleuren zoals zand, terracotta, beige en taupe. Deze kleuren kun je eenvoudig combineren met de natuurlijke en groene materialen. Om even terug te komen op die groene kleuren; de kleur zelf kan ook in materialen terug komen. Alle tinten groen zijn goed. Laat de kleur terugkomen door planten in de badkamer te zetten of door middel van groene meubels en badkamer accessoires

(Grote) tegels

Het aanbod van tegels verandert voortdurend en ook de trends gaan daarin mee. Met welke tegels we in 2023 gaan werken? Vooral de grote vloertegels of wandtegels komen weer terug. Deze creëren namelijk rust en ruimte door het beperkte voegwerk. Maar niet alleen de grote tegels zijn een trend. Ze komen namelijk het beste tot hun recht in combinatie met mozaïek of kleine bewerkte Portugese tegels. Vergeet niet om bij de natuurlijke tinten te blijven door vooral gebruik te maken van natuursteen, betonlook of houtlook.

Een eigen wellnesscentrum

We zijn er de afgelopen jaren al steeds meer mee bezig geweest; het huis tot een ware oase omtoveren. We zijn ons eigen huis steeds meer gaan waarderen en ook de badkamer is hier een belangrijk onderdeel van. De badkamer in 2023 draait om rust en welzijn. Maak het tot dé centrale plek waar je na een drukke dag even helemaal kunt terugtrekken. 

Als we denken aan een spa, denken we aan een sauna of stoomruimte. Deze gaan we dan ook steeds vaker terugzien. Extra ontspannen tijdens het douchen? Kies dan voor een regendouche. Deze heb je tegenwoordig ook in verschillende duurzame(re) versies beschikbaar. Wil jij liever liggend ontspannen? Dan is een (bubbel)bad ideaal. 

Kortom, we toveren de badkamer in het nieuwe jaar om tot een groene oase van rust. Duurzaamheid is de norm, maar jouw ontspanning staat voorop!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen