pinterest
De 4 stappen die een specialist doorloopt bij het verhelpen van een rioolverstopping

De 4 stappen die een specialist doorloopt bij het verhelpen van een rioolverstopping

Rioolverstoppingen kunnen een groot probleem zijn voor huiseigenaren, maar gelukkig zijn er specialisten die deze problemen kunnen oplossen. Of het nu gaat om een verstopte afvoer in de keuken of een volledige rioolverstopping, het verhelpen van dit probleem vereist expertise en de juiste aanpak. Hier zijn de vier stappen die een specialist doorloopt bij het verhelpen van een rioolverstopping:

1. Inspectie van de verstopping

De eerste stap die een specialist neemt bij het verhelpen van een rioolverstopping is het uitvoeren van een grondige inspectie van de situatie. Dit kan met een rioolcamera, waarmee de binnenkant van de leidingen bekeken wordt en de exacte locatie en oorzaak van de verstopping geïdentificeerd wordt. Door de verstopping nauwkeurig te lokaliseren, kan de specialist de meest effectieve oplossing bepalen om het probleem aan te pakken.

2. Ontstoppen van de leidingen

Nadat de oorzaak van de verstopping is vastgesteld, zal de specialist overgaan tot het ontstoppen van de leidingen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de aard en ernst van de verstopping. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van mechanische ontstoppingsapparatuur zoals een ontstoppingsveer of hogedrukwaterstralen om de verstopping te verwijderen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om delen van de leidingen te demonteren om de verstopping volledig te verwijderen.

3. Reiniging van de leidingen

Nadat de verstopping is verwijderd, zal de specialist de leidingen grondig reinigen om eventuele resten en vuil te verwijderen. Dit helpt om te voorkomen dat de verstopping in de toekomst terugkeert en zorgt voor een optimale doorstroming van water door de leidingen. De specialist kan gebruik maken van speciale reinigingsmiddelen en apparatuur om de leidingen te desinfecteren en te ontdoen van eventuele geuren.

4. Preventieve maatregelen en advies

Tot slot zal de specialist preventieve maatregelen aanbevelen om toekomstige rioolverstoppingen te voorkomen. Dit kan het regelmatig onderhoud van de leidingen omvatten, het vermijden van het wegspoelen van vet en olie, en het installeren van roosters of filters om te voorkomen dat vuil en puin de leidingen binnendringen. Daarnaast wordt er advies gegeven over hoe de huiseigenaar het probleem kan voorkomen in de toekomst.

Ontmoet je specialist

Wil jij je riool ontstoppen Den Bosch? Dan staat Riool Totaal Service voor je klaar! Zij voeren deze stappen grondig uit, waardoor jij niet lang met de verstopping hoeft te zitten. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen