pinterest
Een nieuwe keuken binnen je budget? Het kan!

Een nieuwe keuken binnen je budget? Het kan!

Ben je het zat om elke dag tegen dezelfde oude keukenkastjes aan te kijken, maar zit een complete renovatie er financieel even niet in? Geen zorgen! Er zijn genoeg manieren om je keuken een frisse en moderne uitstraling te geven zonder dat je daarvoor diep in de buidel hoeft te tasten. Lees vooral verder en doe er je voordeel mee!

Creatief met verf

Een likje verf kan wonderen doen. Of het nu gaat om het schilderen van de muren in een levendige kleur of het vernieuwen van de kastdeurtjes met een moderne tint, verf is je beste vriend als het aankomt op budgetvriendelijk renoveren. Kies voor duurzame verf en vergeet niet om vooraf goed te schuren en het materiaal te voorzien van een primer voor het beste resultaat. Zo geniet je langer van je nieuwe keuken.

Update de knoppen en handgrepen

Je staat er misschien niet bij stil, maar de knoppen en handgrepen zijn bepalend voor de uitstraling van je keuken. Door deze kleine elementen te vervangen, kun je al een groot verschil maken. Ga voor strak en modern of kies juist voor een retro uitstraling met vintage knoppen. Het is een kleine ingreep met een groot effect.

De kracht van doe-het-zelf projecten

Doe-het-zelf projecten zijn niet alleen leuk om te doen, ze kunnen ook enorm veel toevoegen aan je interieur. En wat is er nou mooier dan trots kunnen zeggen dat je iets helemaal zelf hebt gemaakt? Hier zijn een paar ideeën die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Planken installeren

Open planken zijn ontzettend populair en geven je keuken direct een frisse en open uitstraling. Bovendien bieden ze extra opbergruimte en de mogelijkheid om mooie keukenspullen tentoon te stellen. Voor deze klus heb je alleen wat plankendragers, schroeven en natuurlijk planken nodig. Meet goed, gebruik een waterpas, en voilà: je hebt een prachtige plek voor al jouw favoriete kruidenpotjes en kookboeken.

Verlichting vernieuwen

Een goed verlichte keuken is essentieel. Het vervangen of toevoegen van verlichting kan de sfeer in de keuken volledig veranderen. Denk aan LED-verlichting onder de bovenkastjes voor extra werklicht of hang een paar industriële lampen boven het keukeneiland voor die trendy look. Bovendien is LED-verlichting energiezuinig, wat weer scheelt in de energierekening.

Slim shoppen voor materialen

Materialen kunnen duur zijn, maar als je slim shopt, kun je flink besparen. Kijk eens rond bij lokale bouwmarkten voor aanbiedingen of bezoek een tweedehandswinkel. Je zult versteld staan van wat je allemaal kunt vinden – vaak voor slechts een fractie van de prijs.

Hergebruik en recycle

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema, ook in interieurdesign. Door materialen te hergebruiken of te recyclen, draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar bespaar je ook geld.

Oude kasten nieuw leven inblazen

In plaats van nieuwe kastjes te kopen, kun je oude kastjes opknappen. Schuur ze op, geef ze een nieuwe laag verf of plakfolie, en ze zijn weer als nieuw. Dit kan je doen met zowel houten als gelamineerde kastjes, zolang je maar de juiste producten gebruikt.

Laat je inspireren door budgetvriendelijke keukendesigns

Nieuwe ideeën opdoen hoeft niets te kosten. Kijk rond op internet, blader door woonmagazines of bezoek showrooms om inspiratie op te doen. Vaak biedt een goedkope showroomkeuken al voldoende inspiratie om thuis zelf aan de slag te gaan met wat je hebt.

Natuurlijk is het ook mogelijk om een complete keuken aan te schaffen als je toch iets nieuws wilt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Goedkope showroomkeuken worden vaak tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden omdat ze plaats moeten maken voor nieuwe modellen. Dit is jouw kans om voor minder geld toch die droomkeuken in huis te halen.

Met deze tips kun jij een nieuwe keuken kopen of je oude keuken transformeren zonder dat het een fortuin kost. Laat je creativiteit de vrije loop en begin met het plannen van jouw keuken make-over vandaag nog!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen