pinterest
De beste gietvloer

De beste gietvloer

Afbeelding

Om maar eens een misverstand uit de weg te ruimen, een beton cire vloer is iets anders dan een gietvloer. Hoewel de vloeren sterke gelijkenissen hebben en een aantal dezelfde kenmerken, bestaan er ook grote verschillen tussen een gietvloer en een vloer van beton cire. We bespreken hier zowel de overeenkomsten als de verschillen. Zeker is wel dat beide vloeren een fraai uiterlijk weten te combineren met gebruiksgemak.

Fraaie en gebruiksvriendelijke vloer

Heel lang had je de keuze uit of een heel fraaie vloer of een zeer gebruiksvriendelijke vloer. Zeker de gietvloer weet deze elementen op bijna perfecte wijze te combineren. Neem de gietvloer betonlook - veruit de meest populaire variant - die een stoer en industrieel uiterlijk prima weet te combineren met gebruiksgemak. In het dagelijks gebruik is sprake van een zeer praktische vloer. 

Gemakkelijk te onderhouden en te reinigen

Een praktische vloer is een vloer die je in de eerste plaats zonder al te veel moeite kunt onderhouden en reinigen. Dit gaat zeker op voor de gietvloer. Omdat er sprake is van een naadloze vloer, is er van vuilophoping nooit sprake en dus maak je de vloer relatief eenvoudig schoon. Ideaal dus ook voor een gezin met opgroeiende kinderen en huisdieren. In dat geval wil een vloer nog wel eens sneller vuil worden.

Ook bedrijfsmatig sterk in opmars

Om deze reden heeft ook het bedrijfsleven de gietvloer ontdekt. Zeker die sectoren waarbij een hygiënische vloer belangrijk is hebben de gietvloer ontdekt. Je ziet de vloeren terugkeren op kantoor, in winkels, maar ook in productieruimtes en in autogarages. De gietvloer is vloeistofdicht, heeft een scheur overbruggende werking en is geluiddempend. Hoewel de vloer hard is, is de gietvloer toch ook elastisch. De gietvloer is daarnaast ook nog eens prima te combineren met vloerverwarming. 

Beton cire bestaat uit mortel

Beton cire is een vloer die bestaat uit een mortel en die na het aanbrengen handmatig uitgevlakt moet worden. Dat is bij een gietvloer niet aan de orde. Die wordt daadwerkelijk gegoten. Beton cire is wel net als de gietvloer naadloos en door impregneren en het gebruik van een coating is de vloer waterdicht gemaakt. Daarom ook zie je beton cire vaak terug in vochtige ruimtes.

Ook te gebruiken op wanden

Een vloer van beton cire is uniek. De vloer wordt met vegende bewegingen aangebracht en dus ontstaat een vloer waarvan geen tweede te vinden is. Beton cire lijkt op beton, maar is het dus niet. De vloer is krasbestendig, zeer sterk en slijtvast, dit ondanks het feit dat het slechts in een heel dun laagje aangebracht wordt. Om die reden kun je het ook gebruiken op wanden. 

Met de duurzaamheid zit het wel goed

Met de duurzaamheid zit het ook wel snor als je kiest voor de gietvloer of een vloer van beton cire. Afhankelijk van de belasting uiteraard kun je jarenlang plezier beleven aan de vloeren, die je gedurende die periode dus ook steeds in perfecte conditie kunt houden. Mocht je een gietvloer hebben en ben je toe aan een nieuwe vloer? Dan kun je de nieuwe vloer doorgaans gewoon bovenop de liggende vloer aanbrengen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen