pinterest
Waarom een kunststof schuifpui een verrijking is voor je huis lees je hier!

Waarom een kunststof schuifpui een verrijking is voor je huis lees je hier!

Afbeelding

Als je voor een nieuwbouw of verbouwingen staat, komt gegarandeerd de vraag boven: houten, aluminium of kunststof kozijnen en/of schuifpuien? En welke ramen komen er: vaste ramen, draairamen of een draai kiep raam? Heel wat mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof kozijnen en een kunststof schuifpui. Maar vanwaar deze populariteit? Wij gingen voor jou even op zoek en ontdekten wat de voordelen zijn van kunststof ramen, kozijnen en schuifpuien en wat het voordeel is van een draai kiep raam. Laat je inspireren!

Waarom kiezen voor kunststof?

  • Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde. De luchtkamers binnenin het profiel van de kozijnen zorgen voor optimale isolatie.

  • Kunststof is onderhoudsarm, het moet niet geschilderd worden en je maakt het eenvoudig schoon met een vochtig doek en een licht sopje.

  • De prijs-kwaliteitverhouding van kunststof ligt zeer goed.

  • Je hebt een grote keuze aan stijlen en uitstraling voor je kunststof ramen, schuifpui en kozijnen. Ze zijn in heel wat kleuren te verkrijgen, zodat je ze perfect kunt laten aansluiten bij je woning en bij je eigen stijl.

De voordelen van kunststof schuifpuien

Met een kunststof schuifpui creëer je een groot ruimtegevoel in je woning. Je kunt bijvoorbeeld je achtergevel helemaal vervangen door grote kunststof kozijnen waarin schuifpuien zijn verwerkt. Je krijgt een mooi uitzicht op je tuin, zodat je ook in de winter volop van buiten geniet. Bij lekker weer open je je schuifpui en het is net of je buiten zit. Als je daarbij ook nog eens kiest voor vloertegels die van binnen uit doorlopen op je terras, wordt dit buiten-gevoel nog groter. Een ander voordeel van schuifpuien is dat ze heel wat zonlicht, maar ook zonnewarmte binnenlaten. In de winter zal de aanliggende kamer veel minder moeten verwarmd worden. Dit scheelt alweer op je energiefactuur. Schuifpuien geven ook een moderne, hedendaagse look aan je woning. Ook al kies je voor een oudere woning, schuifpuien geven een grote meerwaarde aan je huis.

Waarom kiezen voor een draai kiep raam?

Vaste ramen zijn uiteraard het goedkoopst, maar dan heb je ook maar heel beperkte mogelijkheden. Iets duurder zijn de draairamen. Het meest efficiënte is een raam met draai kiep functie. Dit laatste kost niet zoveel meer dan een draairaam, maar de mogelijkheden zijn veel groter. Je kunt bijna dag in dag uit je raam op kiep zetten zodat je verse lucht binnen krijgt zonder dat je raam open vliegt door de wind of zonder dat het binnen regent. En je kunt er ook perfect horren voor installeren zodat je geen beestjes binnen krijgt.

Vraag vooral advies en informatie bij de installateur. Hij kan jou ideeën geven en voorstellen doen waar jij misschien nog niet aan gedacht had. Samen kom je tot de juiste keuze schuifpuien, kozijnen en draai kiep ramen in kunststof!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen