pinterest
Alles wat je moet weten over gietvloeren lees je hier

Alles wat je moet weten over gietvloeren lees je hier

Ze zijn erg populair de gietvloeren, je ziet ze in woningen, gebouwen en winkels. Steeds meer mensen kiezen voor deze vloeren en dit heeft verschillende redenen; ze gaan erg lang mee, zijn tijdloos en gebruiksvriendelijk. Is het tijd voor een nieuwe vloer, maar je weet nog niet wat je wilt? Denk dan aan een gietvloer.

Wat is een gietvloer? 

Gietvloeren zijn vloeren die gegoten zijn. Dit gaat per laag en in totaal zijn er 5 lagen. Doordat de vloer gegoten wordt zijn er geen naden, dit geeft een erg moderne look aan de woning. Op deze vloer komen moeilijk krasjes, de vloer is namelijk krasvast.   

Gegoten vloeren gaan erg lang mee, soms wel 50 jaar. Hiervoor moet wel een beetje onderhoud plaatsvinden, gelukkig is dit alleen maar schoonmaken en af en toe met een onderhoudsmiddel, maar doe dat niet te vaak. Doordat de vloer lang mee gaat hoef je hem niet snel te vervangen en heb je er lang plezier van. Bovendien bespaar je op de kosten, omdat de vloer zeer duurzaam is. 

Afbeelding

Ben je op zoek naar een vloer die perfect past in een keuken of badkamer? Dan is een gietvloer geschikt, deze vloer is namelijk waterdicht. Je kan dus met een gerust hart een beetje water op de grond laten vallen zonder dat de vloer gaat verkrimpen.  

De plaatsing van een gietvloer 

Om een gietvloer te plaatsen moeten er heel wat stappen worden gedaan. Als eerst moet de kleur van de gietvloer worden gekozen, zo kan worden bepaald welke laklaag moet worden gebruikt. Er zijn verschillende gietvloer kleuren, voor elke wens en bij ieder interieur is een passende kleur verkrijgbaar.

Het leggen van deze vloeren duurt net iets langer, dan het leggen van een ander soort vloer. Dit komt omdat elke laag moet drogen voordat de nieuwe laag erop gegoten kan worden. Na ongeveer 5 dagen is de hele vloer af. De lagen van een gietvloer bestaan uit 2 primerlagen, 1 gietlaag en 2 laklagen. Stel je ondervloer is niet egaal, dan kan er nog een 6de laag komen: de egalisatie laag. Deze laag zorgt ervoor dat er toch een egale ondervloer is voor de gietvloer. 

Styling van een gietvloer 

Met deze vloeren kan je alle kanten op. Doordat de vloer geen naden heeft straalt de vloer veel rust uit en past het bij vrijwel elk interieur. Hou je van rust in je woning? Kies dan voor meubels die erg strak zijn, op deze manier creëer je rust in de woning en ziet het er toch mooi uit.  

Met een gietvloer kan je niet alleen een strakke moderne stijl creëren, maar ook een wat stoerdere stijl. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook gietvloer, met wat stoerdere meubels en accessoires in een wat opvallende kleur. Wanneer je dit allemaal bij elkaar voegt, krijg je een stijlvol interieur.  

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen