pinterest
5 soorten tuinschuttingen

5 soorten tuinschuttingen

Een schutting kopen kan soms net zo lastig zijn als het uitzoeken van meubilair. Een tuinhek moet passen bij de ligging van de tuin, jouw woonstijl en moet lang meegaan. Gelukkig is er veel keuze uit tuinschuttingen en zo is er altijd wel een oplossing die bij jouw wensen past! Hieronder delen we vijf opties. 

Afbeelding
Tuinschermen

Tuinschermen zijn de perfecte tuinafscheiding als je op zoek bent naar privacy, maar niet volledig afgeschermd wilt zitten. Bij tuinschermen kun je namelijk zelf de doorkijk bepalen. Dit kan bij hardhout, douglas, grenen en composiet schuttingen. Tuinschermen hebben een standaardafmeting van 180 cm hoog. 

Het leuke aan een tuinschutting is dat het ook mogelijk is om hier klimplanten tegenaan te laten groeien. Hierdoor wordt de schutting nog natuurlijker en matcht die perfect in jouw tuin. 

Houtbeton schuttingen

Een houtbeton schutting is een schutting die bestaat uit hout en beton. De houtsoort is altijd zelf te kiezen en de betonkleur ook. Zo kun je gaan voor een robuustere uitstraling met lichthout en grijs beton. Of je gaat voor een strakkere afwerking met douglashout en zwart-grijs beton. Het beton aan de onderkant van deze schutting zorgt ervoor dat de schutting langer meegaat, doordat het hout niet direct in aanraking komt met de grond. Ook zorgt de betonnen onderkant voor extra stevigheid. 

Rabatschuttingen

De rabatschutting is een schutting die eenvoudig te plaatsen is. Aan de hand van zelfgekozen palen schuif je de rabatdelen vervolgens op elkaar. Er is keuze uit houten of composiet rabatdelen. 

Natuurlijke schuttingen

Ben je niet zo’n fan van een houten schutting, maar wil je wel je tuin afschermen? Overweeg dan eens een natuurlijke schutting. Een natuurlijke schutting kan van wilgenmatten, rietmatten of bamboematten gemaakt worden. Allemaal hebben ze een fijne en natuurlijke uitstraling die minder aanwezig is in de tuin. Net zoals bij de tuinschermen, is een natuurlijke schutting ook uiterst geschikt voor klimplanten. 

Tuinhekken

Een tuinhek is de perfecte vervanger voor een lage schutting. Vaak kun je kiezen uit een houten tuinhek, betonnen tuinhek, schapenhekken of een hardhout tuinhek. Het praktische aan een tuinhek is dat je er een mooie poort in kunt zetten die past bij de rest van het hekwerk. 

Nieuwsgierig geworden naar al deze soorten? Bezoek dan eens de Van den Top webshop of een andere webshop van een specialist om een nog beter beeld te krijgen van deze soorten met bijbehorende prijzen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen