pinterest
6 redenen om voor een ronde of ovale tafel te kiezen

6 redenen om voor een ronde of ovale tafel te kiezen

We zijn gauw geneigd voor een rechthoekige eettafel te kiezen, omdat dat nou eenmaal het meest gekozen model is. Maar heb je al eens nagedacht over een ronde of ovale tafel? Er zijn namelijk heel wat redenen waarom een ronde of ovale tafel eigenlijk veel fijner of mooier is. We zetten ze voor je op een rijtje! 

Afbeelding

1.     Het is gezelliger 

Eén van de belangrijkste redenen waarom wij graag voor een ronde of ovale tafel zouden kiezen is het feit dat het veel gezelliger is. Met een ronde tafel heb je namelijk nooit dat een tafelgast per ongeluk buitengesloten wordt. Iedereen kan elkaar in de ogen aankijken en de gesprekken vinden veel centraler plaats. 

2.     Geen scherpe hoeken

Nooit meer punten in je buik of met je benen tegen scherpe hoeken botsen. Met een ronde tafel heb je namelijk geen scherpe hoeken meer. Handig voor als je kleine kinderen hebt of als je gewoon een beetje klunzig bent. 

3.     Ze bestaan in talloze verschillende stijlen

“Een ronde tafel past niet in mijn interieur”, dat argument kun je dus eigenlijk helemaal niet gebruiken. Ronde tafels bestaan namelijk in ontzettend veel verschillende stijlen en varianten en hebben dus echt niet meer altijd de tuttige of klassieke look die je van vroeger gewend bent. Onze favoriet? De Deens ovale tafel, die zit namelijk een beetje tussen rechthoekig en rond in. Ze zijn net iets minder strak en formeel dan een rechthoekige tafel, maar toch iets speelser en zachter door de afgestompte hoeken. 

4.     Groot of klein huis, het past altijd

Of je nu een grote of kleine eethoek hebt, een ronde tafel past eigenlijk altijd. Je kunt namelijk nog alle kanten op qua vorm en formaat van de tafelbladen. Bij een kleine eethoek kun je het beste kiezen voor een compacte ronde eettafel of een smalle ovale eettafel en bij een ruimere eethoek komt een grote ronde of ovale tafel juist mooier tot zijn recht. 

5.     Meer ruimte voor meer stoelen

Schuiven er spontaan gasten aan tafel? Met een ronde tafel kun je makkelijk nog wat extra stoelen aanschuiven zonder dat je aan een vervelende punt moet zitten. Aan een ronde tafel passen simpelweg meer stoelen dan aan een rechthoekige tafel van gelijke grootte. 

6.     Mooie afwisseling tussen rechte vormen

Heb jij in je interieur ongemerkt veel rechthoekige vormen? Denk bijvoorbeeld aan het tv-meubel, een rechthoekig vloerkleed of een kolossale kast. In dat geval is het extra mooi om af en toe wat ronde vormen aan je interieur toe te voegen voor de afwisseling. Een ronde of ovale tafel maakt het tussen alle rechte vormen net wat zachter en speelser! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen