pinterest
Tips voor een comfortabele loungehoek in de tuin

Tips voor een comfortabele loungehoek in de tuin

Afbeelding

Zit jij tijdens het aangename zomerweer ook het liefst iedere dag buiten? Dan mag een comfortabele loungehoek in de tuin zeker niet ontbreken! Maar hoe kun je zo’n zithoek nou het beste inrichten? Je leest een aantal handige en inspirerende tips in dit artikel.

Tip 1. Koop een comfortabele loungeset

Een goede loungeset is natuurlijk de basis van de loungehoek. Koop tuinmeubelen die vooral erg comfortabel zitten. Kijk daarnaast naar de uitstraling van de tuinset. Kies een materiaal, kleur en stijl die aansluit bij de rest van je tuin. Je zou zelfs de interieurstijl van je woonkamer kunnen doortrekken op het terras. Zo vormen binnen en buiten een mooi geheel.

Tip 2. Gebruik extra veel kussens

Maak de loungehoek nog comfortabeler door extra kussens toe te voegen. Ga voor een basis van weersbestendige tuinkussens en leg er nog een aantal sierkussens bij voor een speelse touch.  

Tip 3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Als je zoveel kussens in de loungehoek hebt liggen, is het natuurlijk fijn als je deze netjes kunt opbergen. Bijvoorbeeld als er een flinke regenbui is voorspeld of als je ’s avonds alles wil opruimen. Een weersbestendige kussenbox is daarom geen overbodig luxe. Je kunt hier naast kussens natuurlijk ook tuingereedschap of de nodige accessoires in opbergen. Ga voor een kwalitatieve tuinkussenbox van kunststof zodat het onderhoudsvriendelijk blijft. Wil je optimaal gebruik maken van de ruimte in je kleine tuin? Kies dan voor een multifunctionele opbergbank. Dit is een compact bankje en een opbergbox in één.

Tip 4. Creëer schaduw in de zomer

Hoewel het heerlijk is om de warme zomerzon op je gezicht te voelen, is het vaak aangenamer als de loungehoek (gedeeltelijk) in de schaduw staat. Je kunt gemakkelijk schaduw creëren met een parasol of een schaduwdoek. Als je de zithoek naar een hoger level wil tillen, is een overkapping een nog betere oplossing. 

Tip 5. Leg een buitenkleed neer

Er zijn speciale buitenvloerkleden verkrijgbaar die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Met zo’n kleed geef je de zithoek een huiselijke uitstraling en creëer je direct een gezellige sfeer. De zachte ondergrond voelt bovendien heel comfortabel aan als je regelmatig op blote voeten door de tuin loopt.

Tip 6. Maak sfeer met verlichting

Vergeet niet om voldoende sfeerverlichting aan te brengen in de tuin. Zeker in de loungehoek mag het niet ontbreken! Hang een trendy lichtsnoer op of ga met LED lampionnen aan de slag. Ook met een paar simpele tuinspots langs het terras zorg je al voor een leuke sfeer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen