pinterest
Zo zijn zonnepanelen voor iedereen bereikbaar

Zo zijn zonnepanelen voor iedereen bereikbaar

Afbeelding

Jaren geleden waren zonnepanelen nog een bezienswaardigheid op Nederlandse daken, tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld. Gelukkig maar, met zonnepanelen wek jij je eigen energie op en hebben we steeds minder fossiele brandstoffen nodig. Beter voor het milieu en beter voor je energierekening.

Het is inmiddels ook een misverstand om te denken dat zonnepanelen een enorme investering vragen. Doordat de toenemende vraag is de ontwikkeling van zonnepanelen in een stroomversnelling terechtgekomen en zijn ze tegenwoordig veel goedkoper te produceren. Daarbij kun je heel eenvoudig zonnepanelen huren waarbij je een vast bedrag per maand betaalt en direct begint met besparen. Hoe dan ook moet je dak er wel geschikt voor zijn. In de meeste ideale situatie heb je een schuin dak op het zonnige zuiden. Maar ook als je een dak op het oosten en westen hebt schijnt daar nog voldoende zon op om zonnepanelen rendabel te laten zijn. Helemaal als de ene kant van je dak op het oosten ligt en de andere kant op het westen, want dan kun je zowel ochtend- als middagzon pakken. Alleen als je dak pal op het noorden ligt hebben zonnepanelen geen zin. Moet je wel altijd een schuin dak hebben? Nee, ook op een plat dak kun je zonnepanelen (laten) plaatsen. Deze worden dan op een soort rek gemonteerd waardoor ze toch schuin staan om effectief zonnestralen op te vangen. 

Geen geld wel besparen

Ook als je niet een spaarpotje hebt opgebouwd kun je energie besparen door zonnepanelen te huren. Het grote voordeel is dat je maandelijks een vaste huursom betaalt en direct bespaart. Ook onderhoud en eventuele reparaties zijn vaak opgenomen in de huurovereenkomst. Meestal kun je na de huurperiode van 10, 15 of 20 jaar de panelen voor een schappelijk prijsje overnemen. Zonnepanelen gaan over het algemeen zo’n 30 jaar mee, dus het besparen gaat dan gewoon door. 

Lees de voorwaarden!

We kunnen niet duidelijker zijn: lees de voorwaarden! Zo we hebben het nog een keer gezegd. Zoals bij elk huurcontract is het heel belangrijk dat je goed kijkt waar jij je handtekening onder zet. Check bijvoorbeeld of de maandelijkse huur vaststaat gedurende de huurperiode. Bij sommige aanbieders staat in het contract dat er elk jaar een indexatie (stijging) van de huur plaatsvindt. Het kan ook zijn dat verhuurders een stijging van de rente in jouw huur doorberekenen, terwijl de opbrengst van de zonnepanelen niet meestijgt. Ook tussentijds het huurcontract opzeggen kan voor enorme extra kosten zorgen. Het komt voor dat je dan de resterende termijn moet betalen, of dat er gigantische kosten voor demontage en administratieve handelingen tegenover staan. Oké, laatste keer: lees de voorwaarden!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen