pinterest
De financiële valkuilen bij verhuizen

De financiële valkuilen bij verhuizen

Als je gaat verhuizen krijg je te maken met een heleboel kosten. Toch is het vaak lastig om vooraf te bedenken wat er financieel nu allemaal precies bij een verhuizing komt kijken. Deels is dat afhankelijk van de manier waarop je gaat verhuizen. Maar ook van hoe de verhuizing uiteindelijk zal verlopen. In dit artikel zetten we een aantal financiële valkuilen rondom verhuizen voor je op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

Afbeelding

De kosten van je nieuwe woning

Of je nu gaat verhuizen naar een huurwoning of een koopwoning: je gaat elke maand een bedrag betalen om in het huis te kunnen wonen. En je betaalt ook al bedragen vooraf. Bij het kopen van een woning heb je bijvoorbeeld te maken met de kosten koper. Als koper van een huis moet je namelijk de overdrachtsbelasting en de kosten van de transportakte betalen. Bij een huurwoning kan je vooraf te maken krijgen met een borg. Die krijg je als het goed is ook weer terug als je de woning verlaat, maar je moet het geld er dus wel daadwerkelijk voor beschikbaar hebben. Heb je een verhuurbedrijf ingeschakeld? Soms moet je aan hen ook nog een fee betalen. Check vooraf dus altijd goed de bijbehorende voorwaarden.

De verhuiskosten

Hoe duur het daadwerkelijke verhuizen zal zijn, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je kunt de hele verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf, wat je waarschijnlijk heel wat kosten zal opleveren. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een deel van de werkzaamheden zelf te doen. Het inpakken van de dozen vooraf is een klusje waarmee je bij een verhuisbedrijf best wel wat geld kunt besparen. Ook het uit elkaar halen van kasten en later weer opbouwen is misschien iets dat je zelf ook prima kunt verrichten. Ken je iemand met een busje of aanhanger en heb je een paar sterke vrienden? Misschien is het dan wel helemaal niet nodig om een professioneel bedrijf voor de verhuizing in te schakelen. Houd er wel rekening mee dat als je zelf gaat verhuizen, de schade aan je spullen niet verzekerd is.

Overige financiële valkuilen

Afbeelding

Als je een huis gaat kopen, check dan vooraf goed of alles bouwkundig in orde is. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een bouwtechnische keuring. In grote lijnen wordt dan een beeld geschetst van de bouwkundige staat van het huis en krijg je inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Als je dat niet vooraf gedaan hebt, kun je uiteindelijk voor vervelende financiële verrassingen komen te staan. En als je daadwerkelijk je woning gaat verbouwen en je schakelt professionals in, vergeet dan ook niet te vragen of in de offerte onvoorziene kosten zijn opgenomen. En wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen, zoals bijvoorbeeld verf en behang.

Kortom, verhuizen is leuk maar gaat altijd gepaard met een hele hoop kosten. Zorg er dus voor dat je de financiële valkuilen bij verhuizen vooraf zo goed mogelijk weet te tackelen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen