pinterest
Wat je allemaal moet weten wanneer je een nieuwe badkamer koopt

Wat je allemaal moet weten wanneer je een nieuwe badkamer koopt

Een badkamer kopen doe je niet zo vaak. Dus als je het doet, wil je een mooie badkamer met de laatste technische gadgets en de beste materialen. Daarnaast is duurzaamheid heel belangrijk en het financiële plaatje is natuurlijk ook nog van belang.

Afbeelding

Bekijk eerst goed wat je budget is. Vervelend als je straks in de showroom met alle flair je ideale badkamer hebt uitgekozen, die dan duizenden euro’s buiten je bereik blijkt te liggen. Maak een goede begroting en bedenk of je het zelf wilt doen of dat je een installateur de badkamer wilt laten plaatsen.

Kijken, kijken…

Ga lekker kijken. Op zo veel mogelijk plekken. In showrooms, maar ook op het internet, in magazines en woontijdschriften. Zorg dat je helemaal in de badkamerwereld komt te zitten. Op die manier kom je echt alles te weten over de laatste trends en de hipste spulletjes. Maak een moodboard, dat kan thuis op de muur of online. Als je dat gedaan hebt…

De ruimte

Als je dat gedaan hebt, kun je gaan kijken hoe je dat kunt vertalen naar jouw beschikbare ruimte. Je kunt nu mooi gaan intekenen op een plattegrond wat je van je badkamer hebt gemaakt en waar je de diverse badkamer items wilt plaatsen. Denk aan de douchecabine, het toilet, de wastafels, eventuele kastjes aan de muur en heel belangrijk, de badkamerventilatie. Was er al een badkamer ventilator aanwezig in de oude situatie? Om de nieuwe badkamer veilig, schoon en vooral gezond te houden moet er een goed functionerende badkamerventilator geïnstalleerd worden. Gewoon een raam open zetten is echt niet voldoende. De vochtige lucht moet worden afgevoerd. Anders bestaat er de kans op schimmelvorming en nare condens.

Een douche ventilator is beslist geen overbodige luxe. De badkamer afzuiging is echt van groot belang. Neem die ventilatie mee in je plannen voor de nieuwe badkamer. Houd er rekening mee bij de aanschaf van de badkamer. Kies verder voor zoveel mogelijk dingen die vrij van de grond zijn. Een hangtoilet bijvoorbeeld en kastjes waar je onderdoor makkelijk kunt. Dat scheelt straks enorm veel ergernis bij het schoonmaken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen