pinterest
De veelzijdigheid van hout

De veelzijdigheid van hout

Afbeelding

Er zijn talloze manieren waarop je hout in je woning kunt gebruiken. Dit materiaal is namelijk goed voor alles: je meubilair, je verwarming, de structuur van je huis en nog veel meer. Ben je op zoek naar inspiratie voor je woning? Hier vind je een aantal manieren waarop je hout in huis kunt gebruiken.

Meubilair

Dit is misschien wel de meest populaire toepassing van hout in je woning. Houten meubilair is van alle tijden. Je kunt elegante houten stoelen maken voor in een landelijke woning, maar ook een robuust houten aanrecht voor een industriële keuken. Door te experimenteren met de kleur en finish kan je unieke meubelstukken voor je woning maken.

Je huis verwarmen

Vroeger werd vrijwel ieder huis verwarmd met behulp van hout. Grote stukken hout worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor de open haard, maar een elektrische of gasverwarming blijft de norm. Inmiddels is hout terug van weggeweest. Steeds meer mensen installeren pelletkachels in hun woning. Deze zuinige kachels verbranden samengeperste stukjes hout en leveren schone energie.

Hout als kunstwerk

Met de opkomst van de Scandinavische woonstijl wordt hout steeds vaker als kunstwerk in een woning verwerkt. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Je kunt voor een mooi houten ornament aan de muur gaan, maar ook een functioneel kunstwerk uitkiezen. Zo is een bewerkte boomstronk als kapstok een echte eyecatcher, maar tegelijkertijd ook een praktisch product om in huis te halen.

Huisdieren

Je denkt er misschien niet aan, maar huisdieren zijn ook liefhebbers van hout. Voor kleine knaagdieren wordt vaak houtvezel gebruikt in de kooi. Houten speelgoed voor honden en katten is inmiddels ook in trek. Voor je trouwe viervoeter komt hout dus ook altijd goed van pas.

Servies

Hout is een populair materiaal voor in de servieskast. Veel presentatieborden en schalen worden tegenwoordig van hout gemaakt. Je kunt robuuste exemplaren uitzoeken in opvallende vormen, maar natuurlijk ook een prachtige bewerkte houten schaal vinden. Dit soort servies doet het altijd goed wanneer je eten uitdeelt tijdens een diner of feestje.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen