pinterest
Dure spullen kopen of toch gaan voor een goedkopere variant?

Dure spullen kopen of toch gaan voor een goedkopere variant?

Wat je ook wil gaan kopen, je komt altijd voor een keuze te staan. Er zijn zo goed als altijd meerdere fabrikanten die jouw product maken. Of het nu gaat om een eetkamertafel, koptelefoon, kaarshouder of een televisie. Het kan best lastig zijn om al deze producten met elkaar te vergelijken en te bepalen welke het meest bij jouw behoeftes past. Veel mensen gaan ervan uit dat de prijs van een product samenhangt met de kwaliteit van een product: maar klopt dat wel?

Producten voor in de keuken

Om een duidelijk beeld te krijgen van de kwaliteit van duurdere en goedkopere producten, nemen we even een bepaalde plek in huis als voorbeeld: de keuken. In de keuken zijn veel apparaten en producten te vinden. Denk aan een magnetron, koffiezetapparaat en natuurlijk koffie zelf. 

Afbeelding


Magnetron
Er zijn tal van verschillende soorten magnetrons. De kwaliteit van een magnetron wordt vaak afgelezen aan de duurzaamheid, maar ook aan de hoeveelheid functies die deze heeft. Vaak is het zo dat duurdere magnetrons duurzamer zijn en meer functies hebben. Het is goed om te letten op verschillende aspecten die voor jou belangrijk zijn.

Koffiezetapparaat
Er zijn een stuk minder koffiezetapparaten op de markt. Dit komt ook doordat de meeste mensen een 'Senseo' hebben. Dit merk is als het ware marktleider op de markt van koffiezetapparaten. Bij koffiezetapparaten is naast duurzaamheid en aantal functies ook het design erg belangrijk. Veel mensen willen geen koffiezetapparaat dat niet mooi in hun keuken staat. 

Koffie
Daarnaast is er nog koffie. Koffie is weer een heel ander verhaal. De kwaliteit van koffie hangt vooral af van de smaak. Toch vinden de laatste jaren ook veel mensen het belangrijk worden dat de koffie 'fair trade' is. Koffie koop je elke keer weer opnieuw, en om die reden kun je makkelijk experimenteren met welke koffie je het lekkerst vindt. Zo ontdek je snel genoeg of dat de duurste of een wat voordeligere variant is.

Door bovenstaand voorbeeld zie je dus duidelijk dat er verschillende eisen zijn aan verschillende producten. Het is dan ook heel belangrijk om bij jezelf na te gaan wat jij precies zoekt in een product en controleert of de productspecificaties hieraan voldoen. Neem bijvoorbeeld koffie: vind jij het belangrijk dat de koffie eerlijk is geteeld, wil je dat deze uitzonderlijk lekker smaakt of wil je slechts een goedkope variant om je een beetje op te peppen?

Merknamen

De prijs van een product hoeft lang niet altijd samen te hangen met de kwaliteit. Het feit dat een bepaald product een bepaalde merknaam draagt kan ervoor zorgen dat consumenten eerder geneigd zijn om dit product te kopen en hier dan vaak ook meer dan per se nodig voor te betalen. Verdiep je dus in specificaties, merken en in beoordelingen van mensen die het product eerder hebben aangeschaft. 

Dure spullen aanschaffen

Als je nieuwe spullen gaat kopen, maar weinig geld hebt vraag je jezelf misschien af: hoeveel kan ik lenen? De vraag ' hoeveel kan ik lenen ' is lastig te beantwoorden en hangt af van een aantal factoren, denk aan je inkomen maar ook het aantal schulden dat je al hebt. Mocht je nieuwe producten voor in huis willen kopen, dan kan het verstandiger zijn om hiervoor te sparen. Heb je bepaalde, dure apparaten echt nodig… dan kun je overwegen om hier geld voor te lenen. Let wel op het rentepercentage van je lening en denk altijd goed na of je het wel terug kunt betalen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen