pinterest
De voordelen van dakisolatie

De voordelen van dakisolatie

Ben jij van plan je huis te voorzien van een goede isolatie, maar twijfel je of dakisolatie ook noodzakelijk is? Dat snappen wij. Het installeren van een dakisolatie brengt namelijk extra kosten met zich mee. Toch denken wij dat het de investering waard is, daarom zetten wij de voordelen van dakisolatie voor je op een rij.

Afbeelding 

Je huis stijgt in waarde

Energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, worden gezien als een woningverbetering. Een goede dakisolatie levert namelijk een beter energielabel op. Dakisolatie verlaagt het E-peil van uw woning, waardoor u een positieve EPC-attest krijgt. Een goed energielabel is tegenwoordig van groot belang bij de aankoop van een huis. Als jij het dak van je huis goed geïsoleerd hebt, is dit dus een enorme meerwaarde en verhoogt dit de verkoopwaarde van je huis. Dit compenseert de uitgaven die je voor de dakisolatie hebt moeten doen.

Momenteel nog BTW verlaging

Als je je woning gaat isoleren met als doel dan de woning energiezuiniger wordt, dan betaal je nu nog minder BTW over de arbeidskosten, namelijk 9%. Bij andere werkzaamheden betaal je normaal gesproken gewoon 21% over de arbeidskosten. Aangezien de kosten van een dakisolatie voor ongeveer 50% uit arbeidskosten bestaat, scheelt dit aardig wat geld. Het is niet vanzelfsprekend dat deze BTW verlaging altijd blijft en daarom is dit op dit moment nog een enorm voordeel.

Besparing op energiekosten

Door een goede dakisolatie bespaar je zo 30% op je energierekening. Het geïnvesteerde bedrag is gemiddeld binnen 5 tot 7 jaar terugverdiend. De investering is namelijk eenmalig, terwijl je vervolgens elk jaar geld bespaard. Je energierekening gaat na het plaatsen van dakisolatie meteen omlaag en zo kun je tot wel €500,- per jaar besparen aan stookkosten. Dus naast het feit dat de waarde van je huis stijgt na deze investering, verdien je het bedrag ook nog eens binnen een aantal jaren terug.

Wat nog meer

Naast bovengenoemde voordelen biedt een goede dakisolatie nog een aantal voordelen, namelijk:

  • Dakisolatie geeft meer wooncomfort.
  • Dakisolatie is goed voor het milieu.
  • Dakisolatie houdt niet alleen warmte binnen, maar ook tijdens de zomer de warmte buiten. Hierdoor bespaar je dus ook op een eventueel aircosysteem.
  • Dakisolatie is ook geluidswerend, waardoor vervelende buitengeluiden gedempt worden.
  • Dakisolatie is relatief snel geïnstalleerd.
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen