pinterest
Jaloezieën of rolgordijnen?

Jaloezieën of rolgordijnen?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe zonwering voor binnenshuis dan heb je een ruime keuze uit verschillende soorten en modellen. Het doel van binnen zonwering is natuurlijk om voor voldoende bescherming tegen de invallende zon te zorgen, maar ook het design van zonwering is belangrijk. Het kan zelfs de reden zijn dat mensen voor een bepaalde zonwering kiezen. Het design bepaald namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van het gehele interieur. De meest gekozen zonwering zijn jaloezieën en rolgordijnen. Als je ook op zoek bent naar zonwering, kijk dan eens naar de jaloezieën en rolgordijnen van Gordijnen.nl. Maar moet je nu rolgordijnen of jaloezieën nemen?

Rolgordijnen

Afbeelding
Rolgordijnen zijn ontzettend gemakkelijk in gebruik. Het gordijn is opgerold om een aluminium buis die in of op het kozijn hangt. Je bepaald nu helemaal zelf hoe laag je de rolgordijnen wilt laten hangen. In veel huizen hangen de rolgordijnen half open, waarmee een rolgordijn de klassieke vitrage vervangt.

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een transparante of verduisterende versie. Bij een transparant rolgordijn wordt de zon wel tegengehouden, maar krijg je toch ook voldoende daglicht binnen. Een verduisterend rolgordijn is ideaal om in de slaapkamer op te hangen. De ruimte wordt bij het sluiten van het rolgordijn ook echt duister.

Je hebt een grote keuze uit verschillende stoffen in allerlei kleuren en designs

Gemiddeld zal een rolgordijn 65% tot 70% van de warmte reflecteren. Je hebt een grote keuze uit verschillende stoffen in allerlei kleuren en designs, zodat er altijd wel rolgordijnen zijn die bij jouw interieur passen. Ook bij de rolgordijnen van Gordijnen.nl heb je een grote keuze uit verschillende soorten kleuren en designs. Voldoet een rolgordijn niet aan het gewenste formaat? Dan is het gordijn gemakkelijk zelf in te korten. Het is ook mogelijk om speciale rolgordijnen op maat te laten maken. Dit is handig wanneer je ramen hebt met afwijkende afmetingen.

Jaloezieën

Afbeelding

Jaloezieën bestaan uit met elkaar verbonden lamellen, die op de gewenste stand open of dicht getrokken kunnen worden. Hierdoor is het heel gemakkelijk om zelf de lichtinval te bepalen. Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen, zoals hout, stof of aluminium en ook de lamellen kunnen afmetingen hebben van smal tot breed.

Van alle zonwering hebben jaloezieën de beste warmtewerende eigenschappen. Het schoonmaken kan wel een klus zijn, maar ze zijn wel te reinigen. Dit kan met een plumeau of een vochtige doek. Daarbij moet je elke lamel apart afnemen. Naast zonwering kunnen jaloezieën ook een isolerende werking hebben in de winter. Het inkorten van jaloezieën is in sommige gevallen mogelijk, maar wel lastiger dan rolgordijnen. Jaloezieën zijn dan ook in veel standaardmaten te leveren of op maat te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen